Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht

Optredens van Tududuh, Ryland Bouchard en Pitch Blond

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht

Optredens van Tududuh, Ryland Bouchard en Pitch Blond

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Een nieuw jaar, een nieuwe club. Na de vijf bands tellende kersteditie van december doen we het deze maand weer wat rustiger aan. Met Utrechtse en Amerikaanse singer-songwriters en een dansbare rockband.

Optredens van Tududuh, Ryland Bouchard en Pitch Blond

Een nieuw jaar, een nieuwe club. Na de vijf bands tellende kersteditie van december doen we het deze maand weer wat rustiger aan. Met op donderdag 29 januari Utrechtse en Amerikaanse singer-songwriters en een dansbare rockband.

Tududuh is het nieuwe project van ex-Glenister frontman Ronald Straetemans. Met zijn bandnaam refereert Straetemans aan abstracte bandnamen als Ratatat en !!! In oktober verscheen zijn eerste EP, genaamd Tududuh 01. In Amsterdam vonden rond de jaarwisseling de opnames plaats voor de tweede EP, Tududuh 02. Deze zal in maart verschijnen.  De songs van Tududuh zijn eigenzinnig, pretentieloos en hitgevoelig. Live speelt de singer-songwriter samen met zijn onafscheidelijke cassettespeler (een dertig jaar oude Philips D6410).  

Ryland Bouchard
(Portland, VS) neemt het singer-songwriter stokje daarna van Straetemans over. Bouchard, ook bekend onder het alter ego The Robot Ate Me kleurt zijn prachtige muziek in door het gebruik van een rijk instrumentatrium (o.a. Cello, hobo, fluit). Live omkleedt hij zijn tekstuele grapjes wat ingetogener met elektronica. Liefhebbers van muziek als Mount Eerie komen hierbij zeker aan hun trekken.

Het Utrechts/Haagse Pitch Blond is het trio rondom zangeres Suzanne Ypma. Samen met haar band maakt zij catchy indie-pop met een kartelrandje. Binnenkort verschijnt de debuutplaat, maar de band timmert al een tijdje behoorlijk hard aan de weg. Hoogtepunten op die route waren onder meer optredens op 3FM en het openen voor The Breeders in de Melkweg. Laten we hopen dat ook het optreden in de Club een bescheiden plek krijgt binnen dit lijstje. 

De avond is vrij toegankelijk. Je kunt reserveren. via club@3voor12utrecht.nl. Dan weten we dat je langs komt. Gewoon binnenvallen mag natuurlijk ook. Hopelijk tot dan!


Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Wanneer: donderdag 29 januari, 21.00 uur
Waar: dB's, Cartesiusweg 90A Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht