Leaf uit elkaar Leaf uit elkaar

Meningsverschillen over muziek zorgen voor breuk tussen de bandleden

, Pim Brassien

Leaf uit elkaar

Meningsverschillen over muziek zorgen voor breuk tussen de bandleden

Pim Brassien ,

De band Leaf is verleden tijd. Afgelopen zomer nog de meest geboekte festivalact, nu is het enige optreden wat nog op de agenda stond, Pleinpop in april, geschrapt.

Meningsverschillen over muziek zorgen voor breuk tussen de bandleden

Per direct stoppen de zes bandleden van Leaf met alles wat ook maar met de band te maken heeft. Why's my life so boring? Omdat je geen band meer hebt, dus.

"Het is zonde dat zo'n succesvolle band er mee moet stoppen." Ronald de Bas, van Leafs platenlabel 8BallMusic, vindt het stoppen van de band een verlies voor de muziekindustrie. "De laatste weken heeft de groep veel gesprekken gehad over wat voor nieuwe muziek ze wilde gaan maken en de bijbehorende koers die de band daarbij zou gaan volgen. Hierover waren zulke meningsverschillen dat besloten is - zonder ruzie overigens - uit elkaar te gaan."

De Bas vergelijkt het groepsproces met voetbal. "Als spelers van een elftal niet allemaal met dezelfde tactiek spelen, dan wordt het een rotzooi. Zo is het ook in de muziek, en misschien is het daar nog wel belangrijker. Je moet de nummers immers samen schrijven en er intensief mee touren."

In 2007 scoorde Leaf met Wonderwoman nog de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM. Afgelopen zomer waren ze ongeveer op elk mogelijk festival te bewonderen, met hoogtepunten op Appelpop en het Bevrijdingsfestival in Utrecht en Zwolle. Eind 2008 tourden de bandleden nog langs de grote Nederlandse poppodia en trokken volle zalen. Hun debuutalbum Life's a Beach is 25.000 keer verkocht.

De bandleden waren niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht