Weekagenda week 53

AVI, Kapot Hard en Nieuwjaarsduik

Tekst: Marc van der Laan ,

In de laatste dagen van 2009 zijn jullie waarschijnlijk vooral bezig met voorpret voor het supervette feest waarvoor je nog net kaartjes hebt kunnen krijgen of anders misschien met welke party je donderdag gaat crashen. Om dit jaar muzikaal af te sluiten is er de 3VOOR12/Utrecht weekagenda die naar beide kanten van dit decennium kijkt.

AVI, Kapot Hard en Nieuwjaarsduik

Wanneer: woensdag 30 december 
Wat: cd release AVI 
Waar:
SJU Podium 
Wie: AVI, Insu Inglu, dj’s Mseize en Skidz en Black Label
 

Waarom: Als alles goed gaat, komen er in 2010 een aantal met passie gemaakte releases uit de kraamkamer van Hof van Jaeden. Met gezonde spanning wachten we op het debuut van J.A.E. dat eind januari wordt gepresenteerd. Donderdag is het echter de beurt aan AVI die zijn album feestelijk laat debuteren op het SJU Podium. En het is nog gratis ook! 
 

Wanneer: woensdag 30 december 
Wat: Kapot Hard 
Waar:
dB's 
Wie: Twisted in Ruins, Haribo Macht Kinder Fro, Doghouse Gallows en Stronghold

Waarom: Omdat er in de stad Utrecht eigenlijk veel te weinig lokale of Nederlandse metal wordt geprogrammeerd. Dit gemis maakt dB's goed door onder de noemer Kapot Hard eens in de zoveel weken op woensdag een podium te bieden voor metal bands. Vanavond met de (deels) uit Utrecht afkomstige Haribo Macht Kinder Fro en Doghouse Gallows. 
 

Wanneer: zondag 3 januari
Wat:
Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik 
Waar: verschillende podia, o.a. dB's , EKKO, Tivoli, SJU Podium 
Wie: o.a. The Cosmic Carnaval, Eefje, Skiggy Rapz, The Black Atlantic, Maurits Westerik, Anne Soldaat
 

Waarom: De nieuwjaarskater achter de rug maar nog geen zin om maandag weer aan het werk te gaan? Duik dan 's middags even de stad in waar de traditionele nieuwjaarsduik plaatsvindt. Verschillende culturele instellingen zetten hun deuren open en bieden een mooi en gratis programma voor een anders misschien wel verloren zondagmiddag. Popmuziek is te vinden in dB's, EKKO en Tivoli de Helling. 

dB's:
Club 3VOOR12/Utrecht (13:00 – 16:30)

De mensen van de Club bieden vier acts die in 2009 al mooie dingen hebben laten zien maar in 2010 misschien nog wel meer van zich gaan laten horen. Alle vier spelen ze volledig akoestisch waarmee een mooi, rustig en muzikaal begin van de zondagmiddag gegarandeerd is.
 

13:00 – 13:30 The Cosmic Carnival
Heeft een paar weken geleden de Grote Prijs van Nederland in de categorie Pop/Rock gewonnen.
 

14:00 – 14:30 Eefje
Nog een Grote Prijs winnaar, maar dan in de categorie singer/songwriter.
 

15:00 – 15:30 Skiggy Rapz
Een van de toppers uit de Nederlandse hiphop met twee begeleiders op akoestische gitaar!
 

16:00 – 16:30 The Black Atlantic
Hun debuut 'Reverence for Fallen Trees' is één van de mooiste Nederlandse albums uit 2009.
 


EKKO:
Anne Soldaat (16:30 - )

Utrecht lijkt wel het 'home away from home' voor Anne Soldaat. In 2009 heeft hij minsten vijf keer op één van onze podia gestaan maar wij krijgen er geen genoeg van. En zeker niet wanneer hij samen met Maurits Westerik zijn tien favoriete covers speelt. Wat ons betreft mag 'I Think It's Going To Rain Today' dat hij in juni bij Onder Invloed Live speelde dan een reprise krijgen.
 


Tivoli de Helling:
10 bands, 2 d'j's en 1 frietkar (15:00 - )

Tivoli biedt deze zondag tien relatief onbekende bands die allen in de Utrechtse Starsound studio oefenen. De bekendste namen van de tien zijn Jim Offerman, Shenanigans en The Q! (dit jaar nog in de finale van de Utrecht Popprijs).