The Stiletto’s serveren punkbroodje Stones

Gladgestreken punk op Fuck it, Rock it

Tekst: Kevin Kosterman ,

Heb schijt aan alles, maar laten we wel goede muziek maken! Eigenlijk is dat wat the Stiletto’s willen zeggen. Afgelopen september zouden ze hun nieuwste album presenteren, maar dat werd uiteindelijk december door een fout in de persing van de cd’s. Met de promo (nu foutloos?) in de cd-speler recenseert 3VOOR12/Utrecht Fuck it, Rock it.

Gladgestreken punk op Fuck it, Rock it

Na een kleine twee jaar vond het Utrechts/Zwolse drietal het weer eens tijd voor een nieuw album. Zodoende presenteerden the Stiletto’s deze maand hun nieuwste album Fuck it, Rock it. De band wilde dit album oorspronkelijk in september presenteren. Nadat de duizend exemplaren waren geperst bleek er echter een fout in de persing te zitten. Geen goede start voor een nieuw album, maar des te meer reden om te kunnen zeggen: "Fuck it, Rock it!"

Fuck it, Rock it is het vierde album van the Stiletto’s en het is te merken dat de band ervaring heeft opgedaan. De nummers klinken meteen al lekker. Het geluid van de band laat zich naar eigen zeggen beschrijven als een mix van the Ramones, the Rolling Stones en the Panges. Oftewel: rock uit de jaren 60 in een broodje van rauwe punk.

Alhoewel de punk duidelijk te horen is, vraag je je af waar die Rolling Stones nou blijven. Het wachten wordt beloond in één van de meest aanstekelijkste nummers, ‘Do What You Wanna Do’. Een nummer met punklijnen krijgt ineens een saxdeuntje zoals we dat kennen van de bluesachtige Stonesnummers en tadaa: daar is de combinatie.

De overige 20 minuten van de cd schotelen the Stiletto’s de luisteraar gladgestreken punk voor. Dat luistert lekker weg. Omdat de hardste punkrandjes eraf geveild zijn, kan de cd zelfs als achtergrond aangezet worden (al is dat wellicht geen aanrader als je ouders komen eten).

Wie de band niet kent, zal na het beluisteren van Fuck it, Rock it nieuwsgierig worden naar een live-optreden. En optredens, die zouden the Stiletto’s makkelijk moeten kunnen scoren met deze cd.