3VOOR12/Utrecht zoekt hoofdredacteur (m/v)

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

3VOOR12/Utrecht is hét internetmagazine voor popmuziek in en uit de regio Utrecht. Wij zoeken een hoofdredacteur met een voorliefde voor popmuziek en Utrecht met organisatorische vaardigheden.

3VOOR12/Utrecht is onderdeel van popportal VPRO’s 3VOOR12 en wordt gemaakt en gerund door vrijwilligers. Behalve het webmagazine en de radioshow Utracks organiseert 3VOOR12/Utrecht verschillende activiteiten waaronder een maandelijkse club in dB’s en de jaarlijkse 3VOOR12/Utrecht Awards in EKKO.

3VOOR12/Utrecht wordt bestuurd door Stichting Utracks, het bestuur hiervan zorgt onder andere voor jaarlijkse subsidie(s) en het medewerkersbeleid. 
Wij zoeken een hoofdredacteur voor deze webportal. Als hoofdredacteur sta je aan het hoofd van de kernredactie. Je werkt nauw samen met de kernredactie, een team van zo’n vijf mensen die zich bezig houden met de dagelijkse coördinatie van het portal. Daarnaast sta je in nauw contact met het bestuur van Stichting Utracks. Je bent het aanspreekpunt en het gezicht van 3VOOR12/Utrecht voor zowel interne als externe contacten.


Werkzaamheden:

- Het aansturen en begeleiden van de kernredactie. Deze bestaat uit de coördinatoren kopij, nieuws, fotografie, Utracks, Club 3VOOR12/Utrecht.
- Actief vrijwilligersbeleid voeren en verbeteren.
- Onderhouden van externe relaties en dit netwerk verder uitbreiden.
- Het begeleiden van huidige projecten als de 3VOOR12/Utrecht Awards en het binnenhalen en bedenken van nieuwe projecten.
- Kwaliteitsbewaking van 3VOOR12/Utrecht en Utracks en alle hieraan gerelateerde evenementen en activiteiten.
- Voorbereiden en voorzitten van vergaderingen (minstens een keer per maand).
- Signaleren van nieuwe of relevante ontwikkelingen op het gebied van popmuziek in Utrecht. 

Wij vragen:

- Je hebt een uitgebreid netwerk in en gedegen kennis van de Utrechtse popmuziek(wereld) of bent bereid deze te ontwikkelen.
- HBO/WO denk- en werkniveau, een achtergrond in communicatie, CMV/Musicmanagement of journalistiek is geen must wel een pré.
- Je bent creatief en daadkrachtig met een groot doorzettingsvermogen.
- Je weet anderen te motiveren en beschikt over organisatorische vaardigheden.
- Ervaring met het aansturen van vrijwilligers is geen must maar wel een pré.  

Wij bieden:

- Een inspirerende, culturele omgeving met enthousiaste vrijwilligers.
- De mogelijkheid ervaring op te doen als leidinggevende in de journalistieke sector.
- De mogelijkheid een netwerk uit te breiden binnen de Utrechtse culturele sector.
- Een vrijwilligersvergoeding.

Je sollicitatie kun je voor 30 januari 2010 mailen naar stichting@utracks.nl. Voor meer informatie kun je mailen naar stichting@utracks.nl of contact opnemen met Waldo Volmer, 06-28884173