3VOOR12/Utrecht TV: Smeerboel verslag

Moeizame locatiezoektocht eindigt in De Winkel van Sinkel

Presentatie en montage: Pim Brassien / Camera: Ingrid van Rooijen en Pim Brassien ,

Afgelopen zaterdag vond de laatste editie van het dancefeest Smeerboel plaats. Op last van de gemeente Utrecht niet in het Symposion, ook niet in het Noorderlicht (de Toren van Babel), maar in De Winkel van Sinkel. 3VOOR12/Utrecht was erbij en maakte een videoverslag.

Moeizame locatiezoektocht eindigt in De Winkel van Sinkel

De gemeente Utrecht gooit tot twee keer toe roet in het eten voor Smeerboel. De eerste fatale slag was het verjagen van het dancefeest uit thuisbasis het Symposion. Smeerboel-organisatie Elevation Events zag zich hierom genoodzaakt het feest op te doeken. Maar niet zonder waardige afsluiter! De organisatie had al een mooie locatie op het oog voor de allerlaatste Smeerboel: het Noorderlicht (de Toren van Babel). Dit voormalige kantoorpand wordt omgebouwd tot 'markant lifestylegebouw' (aldus de site) en staat momenteel leeg. Maar helaas: door tussenkomst van de gemeente Utrecht kon Smeerboel ook hier niet doorgaan. Elevation Events, die de gemeente een 'falend beleid' en een lakse, oncoöperatieve houding verwijt, vond in De Winkel van Sinkel uiteindelijk toch een geschikte setting. Afgelopen zaterdag vond daar de laatste Smeerboel plaats. 3VOOR12/Utrecht was erbij en legde de avond vast op video.

Gezien: Smeerboel, met o.a. Shinedoe, Secret Cinema, Lauhaus en Daniel Sanchez, zaterdag 26 december 2009 @ De Winkel van Sinkel