Club 3VOOR12/Utrecht start met vierde seizoen: Reserveer nu! Club 3VOOR12/Utrecht start met vierde seizoen: Reserveer nu!

Electro-editie in dB's met Lesbian Mouseclicks, Joyfalds en Krampfhaft

, Redactie 3VOOR12/Utrecht,

Club 3VOOR12/Utrecht start met vierde seizoen: Reserveer nu!

Electro-editie in dB's met Lesbian Mouseclicks, Joyfalds en Krampfhaft

Redactie 3VOOR12/Utrecht, ,

Terug van niet eens zo heel lang weg geweest: de Live-avonden van 3VOOR12/Utrecht in dB's. Deze keer: Lesbian Mouseclicks uit Utrecht, het Leidse trio Joyfalds, het podiumdebuut van Utrechts nieuwste bliepkraakenknetterbreakcoresensatie Kramphaft en als afsluiter een spetterende nu-electro DJ-set van Djuul en Djoyce. Be there!

Electro-editie in dB's met Lesbian Mouseclicks, Joyfalds en Krampfhaft

Donderdag 31 januari gaat Club3VOOR12/Utrecht weer van start. Een team vol nieuwe gezichten start met wat alweer het vierde seizoen is van deze befaamde live-avonden. Voortaan zal dB's elke laatste donderdagavond van de maand weer geheel in het teken van de club staan. Het startschot wordt vanavond gegeven door de electroformatie Lesbian Mouseclicks uit Utrecht. De groep bestaat sinds 2004 en tijdens hun optredens staat experimenteren met electronische muziek centraal. Hoogtepunt tot nu toe is dat het Duitse label Das drehmoment een van hun nummers op een verzamel LP zette en het spetterende optreden dat ze in april 2006 in Berlijn gaven, samen met Legowelt en Polygamy Boys. In 2007 volgde een mini-tour door voormalig Oost-Duitsland en nu zijn ze klaar om, met hun combinatie van electropop en pittige vloervullers, ook heel Nederland te gaan veroveren. De band Joyfalds uit Leiden laat zich inspireren door muziek van namen als Blonde Redhead, Tortoise en My Bloody Valentine. Ze speelden al op Parkpop, Werfpop en in zalen als Patronaat en Paradiso en werden gedraaid op KINKFM en 3FM. Afgelopen september zag hun nieuwe plaat Rails het licht. Voor de opnames daarvan gingen ze een samenwerking aan met Alan Ward van Electric City in Brussel. Vanavond speelt de band voor het eerst sinds drie jaar weer in Utrecht. De missing link tussen wavepop en breakcore zou best wel eens Joris van Grunsven kunnen heten. Deze muzikale duizendpoot werkt niet alleen samen met Tifèn, hij speelt ook in The Happy Few, en in zijn eentje sleutelt hij sinds kort ook nog eens aan een project waarin breakcore centraal staat: Krampfhaft. Denk Aphex Twin, Venetian Snares, oftewel liefelijke melodieën afgewisseld met snerpende en agressieve beats. Krampfhaft maakt vanavond zijn podiumdebuut, en jij kunt zeggen dat je erbij was. Voor niets nog wel. Als je er dan nog steeds geen genoeg van hebt, kun je tenslotte helemaal los gaan op de nu-electroset van Djuul & Djoyce. Club 3VOOR12/Utrecht start nieuwe seizoen Met Lesbian Mouseclicks, Joyfalds, Krampfhaft en Djuul & Djoyce. Donderdag 31 januari 2008 dB's, Cartesiusweg 90A Utrecht Aanvang: 21.00 uur Entree: gratis, wel reserveren, via club@3voor12utrecht.nl http://www.last.fm/event/422635
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht