3VOOR12/Utrecht blikt terug met Kyteman

"Ik vind dat alle muziek in zijn eigen waarde en vibe moet worden beoordeeld, alsof het de enige muziek van het moment is."

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Voor Colin Bender (alias Kyteman) was 2008 een bewogen jaar. De trompettist werkte onder meer samen met Voicst en wist in oktober in De Helling vriend en vijand te verbazen met zijn eigen hiphop-orkest. 3VOOR12/Utrecht blikt terug met hem.

"Ik vind dat alle muziek in zijn eigen waarde en vibe moet worden beoordeeld, alsof het de enige muziek van het moment is."

Voor Colin Bender (alias Kyteman) was 2008 een bewogen jaar.  De trompettist werkte onder meer samen met Voicst en wist in oktober in De Helling vriend en vijand te verbazen met zijn eigen hiphop-orkest. 3VOOR12/Utrecht blikt terug met hem.

Hoe kijk je terug op je eigen muziekjaar 2008?
Zeer tevreden, ik heb het erg gezellig gehad met Voicst dit jaar. Daarbij ben ik zeer gelukkig met mijn optreden van oktober in De Helling, eindelijk heb ik zelf eens kunnen laten zien wat ik kan los van een bestaande act.

En op het Utrechtse muziekjaar 2008?
Ik ben trots op Utrecht. Ik heb het idee dat er steeds meer en meer staat te gebeuren. Ik zie overal creatieve uitspattingen (niet alleen in de muziek, maar binnen alle disciplines van de kunsten) en dat maakt mij zeer gelukkig. Wat ook goed is om te merken, is dat voor het eerst sinds ik me kan herinneren, er echt een landelijke focus begint te ontstaan op wat wij hier allemaal uitspoken in onze goeie ouwe Domstad. Driewerf hoera!

Wat is je persoonlijke muzikale hoogtepunt van 2008?

Toch wel echt De Helling 26 oktober, mijn optreden met mijn hiphop orkest (voelt goed om te mogen zeggen, "mijn" hiphop orkest", haha). Nog nooit heb ik zo een ontlading gevoeld tijdens een optreden. Nieuwe standaard voor mijn persoonlijk streven!

En je muzikale dieptepunt?
Sinds mijn plaat af is heb ik het idee dat ik mijn studio niet meer snap.Teveel gedaan denk ik, dus ik ga me even focussen op het live gedeelte. Moet kunnen!

Wat is je favoriete Utrechtse release van 2008?
Is Beats Work van Nobody Beats The Drum dit jaar uitgekomen? In dat geval is dat toch wel een persoonlijk hoera momentje.

Wat is dé Utrechtse act van 2008, en waarom?
Dat vind ik geen vraag. Natuurlijk heb ik favorieten, maar wat is DE act van Utrecht vind ik teveel een wedstrijdgedachte. Ik vind dat alle muziek in zijn eigen waarde en vibe moet worden beoordeeld, alsof het de enige muziek van het moment is. Door te vergelijken is dat net zoiets als twee dagboeken naast elkaar leggen en zeggen welke je spannender vindt, of Picasso naast Shakespeare leggen. Dat doe je niet. Als de vraag was wat mijn persoonlijke favoriet is, zou ik zeggen C-Mon & Kypski en DJ Bojcot (vooral dat laatste is de moeite waard om eens te proberen!).

En dé Utrechtse act van 2009?
Ik zou het niet weten. Er zit een hoop aan te komen, dus ik laat me verrassen.

Wat is je favoriete concert in Utrecht geweest, het afgelopen jaar?
Dat weet ik toch niet meer! Even denken... Oh ja! Roffest! Dat was pas een feest... Niet superdruk, wel supergezellig. En de acts waren geniaal.

Wat was je favoriete concert van een Utrechtse act in 2008?
Circus C-Mon & kypski. Te mooi gewoon, wat een feest! Oh ja, en diezelfde groep op het domplein. Gezellig toch...En nou geen favorietjes meer!