Ben jij een muziekliefhebber pur sang? Heb je een sterke eigen mening over wat je zoal hoort? Schrijf, fotografeer of maak je video’s en doe je dat graag? Draag je de Tilburgse muziekscene een warm hart toe? Dan wordt het hoog tijd dat je je meldt bij 3voor12/Tilburg!

3voor12/Tilburg is op zoek naar schrijvers, fotografen en videoredacteuren/camjo’s die onze lokaalafdeling komen versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale muziekscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Tilburg komen. Als schrijver ga je namens 3voor12/Tilburg op pad om concert- en festivalrecensies te schrijven, neem je interviews af en schrijf je aankondigingen, nieuwsberichten en achtergrondartikelen. Als fotograaf ga je op pad voor de mooiste concert/festival foto’s en ga je mee naar interviews om beeld te maken voor bij het artikel. Op het gebied van video doen we met 3voor12/Tilburg (nog) niets en dus zijn we op zoek naar enthousiaste videoredacteuren en camjo’s die als team aan de slag gaan met het bedenken en maken van videocontent voor onze website en social media kanalen. 

Dus ben jij flexibel inzetbaar, wil je graag ervaring opdoen in het journalistieke werkveld en je meer verdiepen in de Tilburgse muziekscene? Dan zoeken wij jou om onze redactie van enthousiaste vrijwilligers te komen versterken!

Wij zoeken…

  • schrijvers die via nieuwsberichten, reportages, interviews en recensies onze lezers op de hoogte houden van wat er op muzikaal gebied leeft in de stad. Een sterke beheersing van de Nederlandse taal, een vlotte pen en het hebben van een kritische mening zijn een vereiste. 
  • fotografen die de vetste portretten en fotoreportages maken, van de headliner op Paaspop tot de lokale band die hun debuutshow speelt in Cul de Sac. Ervaring met fotografie is een vereiste, evenals het bezit van de benodigde apparatuur. Ervaring in concertfotografie en kennis van fotobewerking is geen vereiste, wel een pre. 
  • videoredacteuren/camjo’s die videoportretten maken, meedenken over nieuwe video content, van korte reels/TikToks tot langere diepte interviews. Ervaring met video’s maken en editen is een vereiste.

Wij bieden…

  • een netwerk in de Tilburgse muziekscene en cultuursector
  • een plek om journalistieke werkervaring op te doen
  • mogelijkheden om nieuwe dingen te leren of beter te worden in waar je al goed in bent
  • gezelligheid tijdens redactie bijeenkomsten en borrels 
  • de kans om jezelf te laten zien op een gerenommeerd online muziekplatform 
  • een mooie aanvulling op je cv

Geen verstand van muziek? Niet erg! Als je er maar graag naar luistert, van pop tot urban en van elektronisch tot jazz. Geen ervaring in het journalistieke werkveld? Geen probleem! Bij ons ben je aan het juiste adres om te leren. Nieuw in Tilburg? Mooi! Wij maken je zo wegwijs. Klinkt het bovenstaande je als muziek in de oren? Stuur dan een mailtje naar 3voor12tilburg@gmail.com met wat je voor ons kan en wil betekenen, je cv en een korte motivatie. Let op: het gaat in alle gevallen om een vrijwilligersfunctie.