Fritz-Kola's vliegen over de bar, kunst in de vorm van geboetseerde GOLF WANG shirts is aanwezig, Flowerboy’s favoriete filmposters hangen in de foyer en Tyler, The Creator kleurplaten liggen klaar om ingekleurd te worden. Alle aanwezigen zijn in hun beste uitgaansoutfit gekomen, om te kunnen laten zien dat zij hier de ultieme Flowerboy zijn. “Ik denk toch wel dat ik hier vanavond de beste outfit aan heb. Sorry, maar die spijkerbroek is zo 2009” zal menig gedachtegoed van de aanwezigen vanavond zijn geweest. Wifebeater tops en beanies zo ver je kan zien, met zijden sjaaltjes om de nek en de Susan Bijl op de heupen lijkt het publiek klaar om te gaan raven op de alternatieve hitjes vanavond.

Een echte dj draait met vinyl toch? Dat is precies wat de opener van de avond, DJ Bacterie, doet. Met twee draaitafels warmt hij het publiek wat langzaam binnendruppelt op. Nummer gehad? Naald eraf, plaat tussen de vingers omhoog en vakkundig terug in de hoes en terug in de koffer. Volgende plaat eruit, voorzichtig uit de hoes, op de speler, naald erop en op het juiste moment de schuif open. Het is een kunst hoor, eentje die DJ Bacterie tot in de puntjes beheerst. Niet alleen oude alt klassiekers zoals ‘Der Mussolini’ van DAF komen voorbij, maar ook modernere platen als ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys. Het is dan ook onder luid applaus dat het stokje aan het eind van de set overgegeven wordt aan DJ Wells. Dit talent is nieuw in de Tilburgse scene, maar weet snel naam te maken. Vanavond doet hij zijn vooruitgesnelde reputatie eer aan door alle voetjes van de vloer te krijgen. Door zijn energieke set weet hij het binnenkomende publiek snel door de foyer heen naar de zaal te lokken. Met zijn mix van disco, funk en hiphop zit er voor ieder wat wils bij en vooral de hiphopplaatjes zijn de perfecte opwarmer voordat Nnelg het podium gaat betreden.

DJ Bacterie

DJ Wells

Niet alleen de outfits vanavond zijn on point, ook de venue zelf. Raven in de schouwburg, dat is toch de natte droom van elke Flowerboy en girl? De zware theatergordijnen en stoeltjes staan aan de kant en zijn vervangen door statafels en een dj booth met vette lichtinstallatie. Een waardig podium dus om buiten een aantal dj’s ook een liveartiest uit te nodigen. Over de vraag wie dat dan zou moeten zijn heeft de Flowerboy vast niet lang na hoeven denken, want op een avond zoals deze is Nnelg haast niet weg te denken.Zijn nieuwe album Ik Zie Je is nog maar net uit, maar hij speelt echter ook veel nummers uit zijn ‘Yung Nnelg’ fase zoals ‘Ja Ja Ja’. Het publiek is nog wat verlegen en durft niet in de buurt te komen van het podium. De angst van de Flowerboy-volgelingen om in de buurt van de voormalige ‘Yung Nnelg’ te komen, komt echter niet uit het niets. Flowerboy zelf was ons voor met de uitspraak ‘Het is Nnelg nu’, en dat merkt het publiek nu ook.

Nnelg

Nnelg is nog niet eens van het podium af terwijl dj St. Paul al gereed staat achter de draaitafel staat. Het is tijd om het raven op te pakken en hiermee door te gaan tot diep in de nacht. De genrekeuze van St. Paul is heel breed en sluit naadloos aan op de smaak van de Flowerboy en zijn volgelingen. Toch zullen er een aantal mensen in de zaal aanwezig zijn die denken dat hun smaak nèt wat breder is. St. Paul draait veel bekende groovy nummers die in de smaak vallen bij het publiek. Mocht je een nummer even niks vinden, dan kan je altijd afleiding zoeken bij de visuals die een breed aanbod bieden van arthouse films of typische Flowerboy artiesten zoals Mac DeMarco.

St. Paul

De volgende DJ neemt de aux over en heeft een bijzondere lijst met muziek meegenomen voor dit evenement. Jolani Jhones krijgt het voor elkaar om een zaal gevuld met mensen met een elitaire muzieksmaak te laten dansen op Megan Thee Stalion en Azealia Banks. Ze weet een goede weg te vinden tussen iconic clubmuziek en classic bangers die iedereen in de zaal kent. De eer om de avond te sluiten gaat naar Gyatso en hij weet precies hoe hij dat moet doen, met een mix van bekende nummers in een elektronisch jasje, drum ‘n bass, techno en dubstep heeft hij het publiek aan zijn voeten. Steeds meer mensen durven voet te zetten op het podium waardoor de Schouwburg steeds meer op een Boilerroom setting gaat lijken. Het is een unicum dat hier gedanst wordt tot diep in de nacht en wat ons betreft mogen er vaker raves in de Schouwburg plaatsvinden.

Jolani Jhones

Gyatso