Wie het jaar knallend op de dansvloer wil afsluiten, heeft genoeg keuze tijdens Oud & Nieuw in Tilburg. Ben je er nog steeds niet over uit waar jij en je vrienden de jaarwisseling gaan vieren? Wij zetten de mooiste feestjes voor je op een rijtje:

Club Smederij: Joost van Bellen & St. Paul

00:30 - 05:00

In Club Smederij daalt indiedisco icoon St. Paul neer, te kennen als host van The Floor op Best Kept Secret, Pop-O-Matic avondjes in Tivoli en natuurlijk zijn bij ons welbekende Best Kept Secrets clubavonden in de Smederij. Deze avond verenigt hij zich met electro/house-dinosauriër Joost van Bellen, de held van de nacht die we kennen van RoXY, RAUW en ook zagen op ADE. Deze twee zorgen gegarandeerd voor een eclectische muziekavond, aangevuld met wat performances hier en daar. Helaas is deze avond al lang en breed uitverkocht, maar er komen op Ticketswap regelmatig nog kaartjes beschikbaar. Het is een poging waard, want ja: all bangers all the time. Wij zijn bij.

013: Plan de Champagne

00:30 - 06:00

Natuurlijk vinden we in 013 weer een editie van Plan de Champagne. Als hiphop en r&b liefhebber moet je in de Main zijn, daar host Rewind de stage en hoor je niet alleen de hits van toen, maar ook van nu. In de Next vinden Donny Summer Danspaleis: stap in de funkadelische tijdmachine, waar de wijzers van de klok achteruit tikken en de dansvloer glinstert als een discobal in het maanlicht. Wil je liever losgaan op de songs die jíj leuk vindt? Dan moet je in de Kelder zijn. Geef je innerlijke VPRO Flowerboy, karaoke-koning(in) of hobby-DJ de ruimte om te schitteren en stuur jouw Spotifyplaylist in.

Wilhelminapark: JeetjeMina!

19:00 - 03:00

Wie nog aan het nagenieten is van Chica Chica’s albumrelease in de Paradox (of wie ze heeft moeten missen) krijgt tijdens Oud & Nieuw weer een nieuwe kans. In het Wilhelminapark zien we dit jaar voor het eerst het gratis eindejaarsfestival JeetjeMina! Buiten je portie psychedelische cumbia, komen ook synthwizard Hajo Krijger en electroclashcollectief Straaljager ons warm houden met hun absurde elektronische bangers. Verwacht tussendoor DJ’s die een beetje van alles draaien: disco, pop, house, electro, het komt allemaal langs. Dus trek je warmste jas aan, kom naar het Wilheminapark, en hebben we al gezegd dat het gratis is?

Hall of Fame: Density / BAM DJ collective / Phantasm Soundsystem

01:00 - 06:00

De Hall of Fame heeft een diverse oudjaarsavond voor ons geprogrammeerd met maar liefst drie verschillende area’s met ieder een eigen thema. Hall90 wordt gehost door Density, hier kunnen we genieten van genres als house, techno, UK garage en hiphop. In de concertzaal vinden we als host BAM DJ-collective met de lekkerste disco, funk, rock, italo en house. En in het Ladybird Skatepark komt Phantasm Soundsystem met sets gevuld met techno en breaks. Ook is er live performance art onder de noemer Fuck Facisme en zal Atilla’s Art live schilderen. Genoeg te beleven in de Hall dus, en daarom ook genoeg reden om inmiddels ook hartstikke uitverkocht te zijn. Wie geluk heeft, kan misschien nog een kaartje bemachtigen via Ticketswap.

Cul de Sac: Disco Snolly

22:00 - 04:00

Disco herontdekken? Kom Cul! Ergens in het vacuüm tussen disco, classics uit de jaren 70/80 en house zweeft Team Disco Snolly, die net als voorgaande jaren tijdens de jaarwisseling weer neer dalen in de Cul de Sac. Heerlijk melodramatisch meeblèren in de kuil, als vanouds. Er zijn nog wat allerlaatste tickets te verkrijgen.

Club OXY Presents: FAME NYE

23:00 - 05:00

Fans van Nederlandse hiphop kunnen zich verzamelen op het Pieter Vreedeplein bij Club OXY. Niemand minder dan Mula B komt daar live zijn nieuwe album Narcopop ten gehore brengen en dat doet hij niet alleen, ook IliassOpDeBeat, die meewerkte aan het album, komt langs en zo staan er nog een handjevol dj’s op de line-up.