Het is al even geleden sinds we de symfonische metalband Visions of Atlantis in Nederland live hebben kunnen zien. Afgelopen mei brachten ze alweer hun achtste album ‘Pirates’ uit en bij een nieuw album hoort natuurlijk een tour: om hun Symphonic Metal Nights tour compleet te maken hebben ze bands Xandria en Ye Banished Privateers met zich mee gebracht. Pak de rum maar uit de kast en vergeet je piratenhoed niet thuis, het avontuur kan beginnen!

Ye Banished Privateer

Bij de dames en heren van Ye Banished Privateers kan je altijd wel rekenen op een goede sfeer; vanavond is dan ook geen uitzondering. Traditiegetrouw komen de leden in hun, zeer realistische, piraten kostuums het podium op. We worden mee op reis genomen door verschillende verhalen en de groep heeft het duidelijk naar hun zin. De band laat een perfecte balans tussen muziek en theater zien, het is een fijne ervaring en sterk begin van de avond voor het publiek dat hongerig alles wat ze voorgeschoteld krijgen op eten met plezier.

Xandria

Na weer een verandering in bandsamenstelling, laat Xandria zien dat ze hun spark zeker niet zijn kwijtgeraakt. Nieuwe vocaliste Ambre Vourvahis laat na het eerste nummer even weten dat ze een beetje ziek is en het dus moeilijk heeft met zingen. Maar eerlijk: als ze het niet had gezegd, had je het niet gehoord. De hoge noten, die ze vlekkeloos haalt, galmen prachtig door de zaal terwijl haar grunts ook zeker indruk maken. De band speelt een mix van zowel nieuw als ouder materiaal, ze spelen zelfs het nog onuitgebrachte nummer 'Ghosts'.  Alles staat netjes afgesteld en het klinkt ook nog eens naar behoren.

Visions of Atlantis

Het publiek is inmiddels goed opgewarmd en iedereen in het publiek staat te popelen om de leden van Visions of Atlantis op het podium te zien verschijnen. De energie is zowel op het podium als in de zaal dan ook al vanaf het eerste nummer 'Master the Hurricane' lekker hoog. De chemie tussen vocalisten Michele Guaitoli en Clémentine Delauney druipt ervan af, de twee werken fantastisch samen en hebben het duidelijk naar hun zin. Het maakt de sfeer op het podium zeer aanstekelijk, er wordt gedanst, gesprongen en het feestje gaat er hard aan toe. Ook kan bijna iedereen in de zaal alles lekker hard meezingen.

Na een inmiddels onvermijdelijke speech over de moeilijke tijden van de corona pandemie, speelt de band nog wat nummers om de avond sterk af te sluiten. Voordat ze van het podium lopen, beloven ze snel weer een keer terug te keren in Tilburg. Nou, we hebben er nu al zin in!