Was het in mei rustig in onze contreien voor wat betreft grotere festivals, in juni vind je er verscheidene in Tilburg en omgeving: allereerst Jazz In Duketown, het gratis festijn in het Pinksterweekeinde in buurstad Den Bosch, gevolgd door Best Kept Secret en Spoorpark Live in de weken erna. Daarnaast staan er echter ook genoeg losse shows op het programma.

PYNARELLO & G'STREET @ CONCERTZAAL TILBURG

Voetjes van de vloer in de concertzaal van Tilburg? Het kan op de eerste donderdag van juni bij strijkersensemble Pynarello in combinatie met blazersbende Gallowstreet, waar voor de gelegenheid de stoeltjes aan de kant worden geschoven om ruim baan te geven aan het enthousiasme dat dit aparte combo vast op weet te wekken met zijn ‘orkestrale dance’.

CAT’S CULT @ THE CAT’S BACK

Een mooi nieuw initiatief van 013 in samenwerking met The Cat’s Back aan de Paleisring luistert naar de naam Cat’s Cult: elke tweede woensdag van de maand kun je vanaf het terras helemaal voor nop genieten van enkele punk/garagebands van eigen bodem. Het Limburgse Andy & The Antichrist trapt samen met Marathon deze sympathieke serie af.

JAM DE LA CRÈME @ PARADOX

Ben je niet op Best Kept Secret te vinden dit weekend? Geen nood, je kunt deze vrijdag nog steeds lekker uit je dak gaan bij Jam de la Crème in Paradox, waar gelouterde muzikanten uit diverse muzikale windstreken het podium delen om een wervelende performance te geven. Met onder meer saxofonist Jasper Blom en gitaarheld Twan van Gerven wordt dit zeker tof.

FRIMANGRON + BASTIAN BENJAMIN @ PARADOX

We blijven nog even in Paradox voor een ander spontaan samenzijn, dat drie dagen later plaatsvindt. In hun laatste (eigenlijk de uitgestelde eerste) broedplaatssessie van dit seizoen gaan de drie mannen van Frimangron de samenwerking aan met toetsenist en producer Bastian Benjamin. Ben je benieuwd naar het klinkende resultaat, ga dan vooral even langs.

INTER ARMA @ ROCKCAFÉ LITTLE DEVIL

In Little Devil kun je deze maand ieder weekend wel terecht voor één of meerdere optredens. Deze vrijdag is het prijs met Roadburn-alumnus Inter Arma – de Amerikaanse (post)metalband heeft tussen concerten in Israël, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije in ook nog een gaatje gevonden voor onze Devil, en dat doet ons bepaald deugd.

SPOORPARK LIVE @ SPOORPARK

Afgelopen zomer moest het festival op het laatst afgelast worden, maar nu lijken alle seinen dan toch op groen te staan: in het derde weekend van juni is het tijd voor de eerste editie van Spoorpark Live. Naast grote namen als Krezip, Kensington en Davina Michelle is er ook ruimte op het affiche voor lokaal talent als The Small Breed, Simon Keats en Kees & Kuuk.

DRAGGED UNDER @ CUL DE SAC

Op de midzomernacht wijkt 013 even uit naar de Cul om de gasten van Dragged Under uit Seattle de gelegenheid te geven om de kuil op z’n kop te zetten met hun aanstekelijke mengsel van meezingpunk en hardcore. Energieke ondersteuning komt van de welbekende Bosschenaren van Rise A Thousand – dat gaat ongetwijfeld een zweterig feestje opleveren.

KAY SLICE + DRAGONFRUIT @ PARADOX

Cultuurfabriek Hall of Fame houdt de deuren in verband met de verbouwing helemaal gesloten deze maand, maar dat betekent niet dat men op concertgebied niets manifesteert: de voorlaatste donderdag van juni strijkt de Hall neer in Paradox voor een show van de door afrobeat, jazz en soul beïnvloede hiphoppers Kay Slice en Dragonfruit. Gaat dat vooral zien.

INSECT ARK @ ROCKCAFÉ LITTLE DEVIL

Tussen enkele fijne southern- en surfrockshows vinden we op vrijdag de vierentwintigste een intrigerend optreden van Insect Ark in Little Devil. Eerder was dit experimentele doom/droneproject al te zien op Roadburn en in de Hall, nu keert bandbrein Dana Schechter terug naar Tilburg met drummer Tim Wyskida (Khanate, Blind Idiot God). Dat belooft wat.