Het eerste weekend van juli staat uiteraard in het teken van Woo Hah!, dat onder geïnspireerde aanvoering van hiphopgrootheid J. Cole neerstrijkt in de Beekse Bergen. Naast dat driedaagse festijn is er echter ook voor liefhebbers van andere genres (en mensen met een kleinere portemonnee) ampel gelegenheid om er geregeld op uit te trekken deze zomer.

OLD MAN GLOOM @ KLEINE ZAAL 013

Vrienden van het hardere werk kunnen in de julimaand hun hart ophalen in 013 met grote namen als Dropkick Murphys, Yngwie Malmsteen, Judas Priest en GWAR op het affiche. De maand begint echter met het sympathieke duistere combo Old Man Gloom, dat deze keer ondersteund wordt door onze eigen Dead Neanderthals en het Zwitserse Strom/Morts.

ZWART + FAAL + BAD OMEN @ LITTLE DEVIL

Meer donkere klanken treffen we enkele dagen later in (waar anders) Little Devil, dat zoals gebruikelijk ook deze zomer enthousiast door blijft programmeren. Zwart is een nieuwe band van eigen bodem, die deze vrijdag zijn eersteling ‘Heem’ live gaat vertolken, vergezeld van Bad Omen en de doomveteranen van Faal. Voor slechts een handvol euro’s ben je erbij.

MUNDIAL KORVEL @ KORVELPLEIN

Festival Mundial is helaas al verscheidene jaartjes ter ziele, maar de ondernemers rond de Korvel hebben dit jaar besloten de oorspronkelijke gedachte erachter nieuw leven in te blazen, met een minifestival op het Korvelplein als resultaat. Ga deze zondag genieten van Gilly, Jeroen Kant, Makas, Midi, Los Paja Brava en alle mensen om je heen, helemaal gratis.

JOOS & JOOP + SIMON KEATS @ TERRAS SCT

Net als bijvoorbeeld Paradox en Hall of Fame kent ook Schouwburg Concertzaal Tilburg een zomerstop, maar niet voordat er onder de noemer Naar Buiten! enkele shows op het terras zijn geweest. De eerste weken van juli ben je iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag welkom. De veertiende treden Joos & Joop en Simon Keats voor nop op.

RICHIE DAGGER @ LITTLE DEVIL

Aan vrij vertier ook geen gebrek in Little Devil dezer dagen: zaterdag spelen de lokale helden van Richie Dagger, de volgende dag komt de southern troubadour Zak Perry ’s middags langs met zijn Beautiful Things, en een kleine week later kunnen liefhebbers van hardcore en punk de borst natmaken voor Bakkes, Milkman, Complaint en Bullbar. Kom dus vooral eens kijken.

TYPHOON @ GROTE ZAAL 013

Dat het niet alleen rock en metal is wat de klok slaat in 013 in juli blijkt wel uit dit optreden van Typhoon op vrijdag de twee-en-twintigste. Hopelijk is het die dag goed warm buiten, en anders word je het hoe dan ook wel van binnen met dank aan deze hiphopartiest, die nooit te beroerd is een lichtje voor je aan te steken in deze globaal gesproken knap duistere tijden.

SUICIDAL ANGELS @ LITTLE DEVIL

Mario’s Metal Mania levert deze maanden een belangrijke bijdrage aan de feestvreugde in Little Devil, met op woensdag de zevenentwintigste juli de Braziliaanse death van Crypta, gevolgd door de heavy klanken van Vicious Rumors en Striker op zondag de eenendertigste. Het Griekse Suicidal Angels sluit de metalen trilogie deze vrijdagavond stijlvol thrashend af.

LAGWAGON @ KLEINE ZAAL 013

De maand augustus biedt in 013 bepaald een divers beeld, variërend van de blues van Christone ‘Kingfish’ Ingram tot de reggae van Black Uhuru en van de uitgelaten ska van The Interrupters tot de ingetogen werkjes van Agnes Obel. In het midden van de maand komt Lagwagon ook nog even langs om de kleine zaal onder te dompelen in energieke skatepunk.

PLATZAK @ WILHELMINAPARK

Heb je zin in een feestje, maar zit je momenteel (of misschien zelfs altijd) nogal krap bij kas? Geen nood, want de mannen van Platzak (what’s in a name) zijn nooit te beroerd om op allerhande plekken in de regio op te duiken om je van wat broodnodig jolijt te voorzien. De laatste vrijdag van augustus kun je het illustere kwartet bewonderen in het Wilhelminapark.