Na twee jaar die én voelde als tien én voelde als een week, mocht het afgelopen weekend eindelijk weer. Wij van 3voor12/Tilburg konden als een van de eersten ons hart drie dagen ophalen bij bandjes kijken in de openlucht tussen tienduizenden anderen. Paaspop 2022 was een geslaagde festivalopener met veel hoogtepunten, waarvan het gros van Nederlandse bodem. Wij maakten de balans op en hier is de - volledig subjectieve - Top 10 van shows die wij hebben gezien.

10. Beachdog

De nieuwe band van David Achter de Molen balanceert mooi tussen de grunge en hardcore en kan in de Thunder Alley al bij het tweede nummer rekenen op een wall of death. Beachdog zijn een stel hongerige honden die ons door de steeg sleuren.

Lees de hele recensie.

9. Joost

Bakvissen en panharingen verzamelen zich in de Roxy voor Yung Parmezaan. Joost is terug op het Roxy-nest waar hij in 2018 ook al een vernietigend optreden gaf. Goed om te zien dat dat nog steeds kan, zelfs met een remix van De Kreuners' 'Ik Wil Je'.

Lees de hele recensie.

8. Goose

Vier Vlamingen, een drumstel, drie synthesizers en twee gitaren. Meer heeft Goose niet nodig om Jack Daniels aan het zweten te krijgen op hun smakelijke electrorock. Tel daarbij het imponerende licht op en een bijzonder slot zónder muziek en een memorable moment is gecreërd.

Lees de hele recensie

7. Hang Youth

Een band uit Amsterdam die een setlist meeneeemt waar vijf blaadjes voor nodig zijn en dan toch er in veertig minuten doorheen rost. Dat kan er maar één zijn hè? Hang Youth laat dan ook een kolkende Jack Daniels achter en heeft op een festival met muntjes á 3,20 een goed punt met 'WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR'? Ja, waarom eigenlijk?

Lees de hele recensie.

6. Froukje

Één dip, maar voor de rest was het een soevereine uitvoering van popbelofte (of is ze dat al ontstegen?) Froukje. Jong én oud zingen zelfs de wat onbekendere nummers als 'Onbezonnen' en 'Goud' mee en met een sublieme uitvoering van 3voor12 Song van het Jaar 'Ik Wil Dansen' scoor je natuurlijk sowieso hoge punten /zelfreclame.

Lees de hele recensie

5. Franz Ferdinand

Vijftig (!) werd ie vorige maand, maar als we Alex Kapranos zien rondrennen in de Apollo, is het moeilijk te geloven dat ie over twintig jaar met minder energie staat te springen. De zegetocht van Franz Ferdinand gaat maar door; de band tourt in het kader van hitsalbum Hits To The Head en bewijst wederom waarom zij de koningen zijn van de hoekige indierock.

Lees de hele recensie.

4. Temple Fang

Duister, grommend en meeslepend: de 'longform rock' van Amsterdammers Temple Fang laat niemand onbewogen. Logge, psychedelische rock met nummers van gemiddeld een kwartier vragen erom om samen te smelten met de muziek en dat zal die man vooraan met z'n jointje vast wel lukken.

Lees de hele recensie

3. S10

“Jullie zijn hier zeker alleen maar gekomen omdat ik naar het songfestival ga zeker? Nou. Daar komt ie dan. Misschien ken je hem wel”, zegt S10 lachend. Maar toch krijgt de ongekroonde electropopprinses ook Paaspoppers mee die alleen maar 'De Diepte' kennen. Met een rauwere rand live dan we op plaat van haar gewend zijn en een heerlijk gefreakte remix van 'Adem In' als afsluiter, weet S10 zich niet alleen raadt als slaapkamerproducer, maar ook als podiumdier.

2. Goldband

Antwoord op de vraag waarom coke zo fucking duur is hebben ze niet, maar wel op hoe je een uitpuilende Phoenix dat het al warm genoeg heeft alsnog compleet waus maakt. Het geheim van de drie Hagenezen? In korte tijd zulke memorabele pophits maken met gevoel voor de dansvloer, scherpe teksten en een schijt-aan-allesattitude die past bij de huidige zeitgeist.

1. The Opposites

2022 is het jaar van het weerzien. Weer naar festivals kunnen gaan, weer alle vrienden zien, weer helemaal naar de getver gaan. En op wie kan dat beter dan The Opposites? Het weerzien met hen is een bijzondere, want het duo besloot na vijf jaar weer op te gaan treden, maar zag veel van die plannen in duigen vallen door corona. Zo kon het zijn dat het in de Apollo voor velen een weerzien was, maar voor zeker de vroege twintigers een eerste kennismaking met, en wat voor eentje...