Een ‘normale’ opening van het concertseizoen zit er helaas nog steeds niet in, maar dat neemt niet weg dat er in september best wel wat te doen is op livemuziekgebied. Voor sommige (edoch niet alle) evenementen die hieronder vermeld staan heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig, dus let als je ergens naartoe wil gaan even op of er misschien ‘aanvullende entree-eisen’ gesteld worden.

POOR MAN RICHIE @ MUZIEKPODIUM PARADOX

Na de albumpresentatie van ‘Your Mind Is Like Mine’ door Poor Man Richie afgelopen december in Paradox stond er later die maand vanwege de beperkte zaalcapaciteit een ‘reprise’ gepland, maar die kon niet meer doorgaan… spoel ruim acht maanden vooruit en daar prijkt-ie dan toch weer op het affiche. Heb je Derrick van Schie en co. nog niet live aan het werk gezien, grijp dan nu je kans.

DE GROTE START SEIZOEN SHOW @ THEATERS TILBURG

Theaters Tilburg viert deze donderdag de start van het seizoen met een afwisselende show, waarin een vooruitblik gegeven wordt op wat je dit theaterjaar zoal kunt verwachten. Toegegeven, muziek vormt hierbij niet de hoofdmoot, maar er komen zeker wel enkele optredens voorbij, en de toegang is vrij, dus schroom niet om langs te gaan (en wie weet alvast wat data in de agenda te noteren).

MUDITA @ MUZIEKPODIUM PARADOX

Na het met een Edison bekroonde ‘Listen To The Sound Of The Forest’ keert het evocatieve trio Mudita terug met ‘Nature Of The Netherlands’, een veelzijdige ode aan de eenentwintig nationale parken die Nederland rijk is, waarbij kernachtige klankimpressies en fraai uitgesponnen liederen hand in hand gaan. Vanavond is de albumpresentatie en er zijn nog enige kaartjes voor de late show.

MAKE IT JAZZ FESTIVAL @ DIVERSE LOCATIES

Ondanks de op dit moment geldende beperkingen is het Make It Jazz Festival er zowaar in geslaagd een editie voor 2021 samen te stellen. De nadruk ligt dit jaar op artiesten en acts uit de omgeving als Bram Stadhouders, Oak en Fumage, maar ook tref je een enkele buitenlandse naam als Kit Downes aan, allemaal het derde weekend van de maand te zien in Paradox, Cinecitta en de synagoge. Tof.

FAAL + COLUMBARIUM @ LITTLE DEVIL

Als de goden (dan wel demonen) ons gunstig gezind zijn, gaan we het aan het einde van de maand dan toch eindelijk beleven: een liveshow met publiek in Little Devil. Het zijn de stamgasten van Faal, die de afgelopen tijd druk in de weer zijn geweest met een nieuw album, die hiervoor tekenen. Droefgeestige ondersteuning komt vanavond van het Belgische Columbarium, en de entree is gratis.

DE LINK: INSOMNIO @ HET CENAKEL

Meer duisternis vind je drie dagen later bij De Link in Het Cenakel, waar het ensemble Insomnio aantreedt. Die duisternis mag je in dit geval overigens letterlijk nemen, want het stuk ‘Solstices’ van Georg Friedrich Haas dient in een aardedonkere zaal uitgevoerd te worden. Wil je deze herfstmaand op een intrigerende en indrukwekkende noot besluiten, dan bevelen we je dit concert van harte aan.