Het duurde heel wat langer dan menigeen voorzien had, maar het wachten is eindelijk voorbij: er mogen, binnen strikte grenzen, weer liveshows voor publiek gegeven worden. Dat is natuurlijk uitstekend nieuws, hoewel de meeste podia, zoals je aan de bescheiden selectie hieronder kunt zien, nog niet in staat zijn daar profijt uit te trekken. De gunstige uitzondering is muziekpodium Paradox.

STREAMING PERFORMANCE AUTARKH @ LITTLE DEVIL

Als afsluiting van het ‘streamingtijdperk’ beginnen we dit overzicht met, jawel, nog één laatste uitgestraalde show. Anders dan gebruikelijk zal deze avond met Tilburgs nieuwe metaltrots Autarkh echter ook de mogelijk bieden tot interactie met kijkers middels een ‘Q & A’ na afloop van het concert, waarin je telefonisch of digitaal gestelde vragen direct beantwoord worden. ‘Ben erbij.’

ALBUMPRESENTATIE GUIDO NIJS @ PARADOX

Zoals reeds in de inleiding aangestipt, is het vooral Paradox dat deze maand kwistig met optredens strooit. Deze woensdag staat zelfs een albumpresentatie op de rol, en wel van saxofonist Guido Nijs, die zich omringt met Tilburgse beroemdheden Jeroen van Vliet, Eric van der Westen, Pascal Vermeer en speciale gast Koen Smits. Voor de late avondshow zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar.

IKARAI & SANNE RAMBAGS @ PARADOX

Liefhebbers van het werk van Haruki Murakami opgelet. Deze vrijdag wordt zijn roman Kafka On The Shore namelijk omgetoverd tot een audiovisuele ervaring door het jeugdige gezelschap Ikarai in samenwerking met vocaliste Sanne Rambags. Benieuwd hoe dit beroemde boek er door hun ogen (en oren) uit komt te zien? Dan heb je deze avond twee kansen om het resultaat te aanschouwen.

YURI RHODENBORGH & JORNT DUYX @ PARADOX

De door Talenthub Brabant geselecteerde jonge musici Yuri Rhodenborgh en Jornt Duyx hebben door de corona-omstandigheden nog weinig gelegenheid gehad zich aan het publiek te presenteren, maar vanavond kunnen ze dan toch op het podium schitteren. Rhodenborgh grijpt met Fumage terug op inspiraties als Radiohead en QOTSA, Duyx laat zijn bas met (natuur)beelden vervloeien.

BIG D & CAPTAIN KEYS @ HEYHOEF BACKSTAGE

Is het dan alleen Paradox wat de klok slaat in juni? Nee, ook blueshaven Heyhoef Backstage ziet deze maand kans een paar liveshows te organiseren. Het concert van Phil Bee, Guy Smeets en Pascal Lanslots op zaterdag de twaalfde is al uitverkocht, maar voor het duo Big D en Captain Keys (de tweekoppige kern van het Belgische Bluesbones) een week later kun je nog tickets scoren.

HALL OF FAME ON TOUR: KOMODO @ PARADOX

Cultuurfabriek Hall of Fame wordt momenteel verbouwd, maar dat belet de Hall niet concerten op andere plekken te organiseren, bijvoorbeeld in (je raadt het al) Paradox. Wil je de kleurrijke rockers van Komodo deze donderdag live aan het werk zien, dan kun je jezelf dus daar vervoegen, en ach, voel je niet te beroerd om er ook op andere avonden langs te gaan – er is best wat te doen schijnt...