The Naked Sweat Drips zorgde donderdagavond 23 mei in Cul de Sac voor een hoogstaande muzikale avond. Met hun meest recente plaat ''Pain In Healing'' die 18 april is uitgekomen is de band weer druk aan het touren door Nederland. Steden als Zwolle, Arnhem, Den Haag en Utrecht staan op de agenda en 15 juni was de band te bewonderen tijdens Op De Tôffel festival in Vierlingsbeek.

Zelf zijn de bandleden afkomstig uit Boxmeer en Gennep waar ze elkaar tegen het lijf zijn gelopen. Naast dat ze samen een band vormen, zijn de vijf muzikanten een hechte vriendengroep. Ze trekken veel met elkaar op naast het repeteren waardoor de motivatie en de drijfveer om hun muzikale grondtoon te leggen blijft groeien. Naast muzikale opleidingen binnen de band zoals de Rockacademie en Rock City Institute hebben ook de Filmacademie en de journalistiek hun creatieve werking uitgeoefend op de band. Zo schrijft leadzanger Stefan Kollee zelf de teksten en ontfermt de gehele band zich over het uitschrijven van de muziek. 
 
Dat ze muzikaal goed op elkaar zijn ingespeeld is niet enkel te horen, maar ook te zien. Wanneer de band het podium betreedt is het podium een onderdeel van de dansvloer. Er wordt naar elkaar gekeken en geseind met volledige concentratie. Stefan gaat compleet op in het intense euforische gevoel wat de band neerzet. Wanneer hij zijn teksten zingt staat hij het ene moment krachtig op het podium te bewegen terwijl hij enkele seconden later op de bar zit met gebogen houding. Meegesleurd door wat de muziek hen en de kroeg op dat moment brengt. Ergens hoor je gebrokenheid in zijn stem wanneer de band ''The Healing'' presenteert. Doch laat de zanger weten ''af en toe is het leven lelijk en af en toe is het leven mooi, we brengen geen blije popmuziek maar het is ook geen depressieve stroom. Wat aanvankelijk negatief lijkt, kan later zijn positieve uitwerkingen hebben''.

 

Dat de band door een emotionele tijd is gegaan, neem je waar bij het horen van de muziek. Je voelt het. 21 maart 2018 speelde de band in Doornroosje (Nijmegen). Dit was niet zomaar een optreden. Deze avond betekende voor de band het afscheid van Kristian Strik, die op dat moment ernstig ziek was. Toen Kristian de band liet weten begin 2018 uitbehandeld te zijn, zijn ze met zijn allen acuut de studio ingedoken om hard te repeteren zodat ze hun tweede album uit konden brengen met Kristian als toetsenist, die de synthesizer linkshandig bespeelde nadat hij geen gitaar meer kon spelen, na het uitvallen van zijn rechterhand. Het opnemen van dit album was een laatste wens en die wens is vervuld. Vlak daarna is Kristian komen te overlijden, nadat hij een prachtige inbreng heeft geleverd aan het nieuwe album. ''Door te spelen, leeft Kristian voort,'' vertelt Stefan Kollee.

De band heeft tijdens de eerste maanden van rouw de muziek laten liggen, maar is het in september weer als een speer op gaan pakken. Gitarist Tjeu Raaijmakers sluit zich aan bij de band en waar de band in 2010 was begonnen als coverband waarin ze nummers speelden van onder anderen Led Zeppelin en Queens of the Stone Age, hebben ze nu een geheel eigen muzikale beweging gecreëerd. Noem het een psychogrungeband met oog voor poëzie.

De band is geselecteerd voor de Popronde, die op 11 oktober in Tilburg plaats gaat vinden.