Juli en augustus staan op muziekgebied natuurlijk niet zozeer in het teken van losse concerten, als wel van festivals. De grote blikvanger in onze regio is wat dat betreft hiphopfestijn Woo Hah!, dat zich in het tweede weekend van juli opnieuw nestelt in de Beekse Bergen. Toch hoef je jezelf ook afgezien daarvan niet te vervelen deze zomer – al helemaal niet als je van het hardere werk houdt.

FEMME BATTLE @ THE BOX, HILVARENBEEK

Je moet er even voor naar Hilvarenbeek, maar wat plaatselijk jeugdhonk The Box deze julizondag neerzet is die reis vast waard. Daar vind je dan namelijk de Europese finale van de bandwedstrijd in aanloop naar het Female Metal Event (oftewel FEMME), een driedaags evenement dat in oktober op dezelfde plek gehouden wordt. De twee winnaars van vandaag ga je in het najaar terugzien.

ORKAN @ MUZIEKCAFÉ CUL DE SAC

Geen land ter wereld dat progressieve rock uit de jaren zeventig een warmer hart toedraagt dan Zweden (denk maar aan Opeths Mikael Åkerfeldt, die de Hollandse progbands uit die tijd beter kent en meer waardeert dan bijna alle Nederlanders). Deze donderdag kun je in de Cul genieten van de Zweedse dames en heer van Orkan, die het vuur brandend houden met felle teksten in de eigen taal.

ENVENOMED E.A. @ LITTLE DEVIL

Waar andere podia een zomerstop kennen of in dit seizoen slechts sporadisch shows organiseren, programmeert Little Devil zoals altijd lustig door. Een feest voor de achterblijvers dus, die de eerste zaterdag van juli al uit hun dak kunnen gaan bij Cthuluminati, een week later gevolgd door een MMM-avond waar Envenomed, Deathisfaction en het eigenzinnige 124C41+ optreden: alles gratis.

BRIDGET AND THE GOLDFISH @ KIM’S KROEG

Natuurlijk doen lokale waarden ook van zich spreken in de zomermaanden. Zo kun je de tweede zondagmiddag van juli in de achtertuin van Kim’s Kroeg terecht bij Bridget And The Goldfish, het gemêleerde gezelschap onder leiding van liedschrijfster Bridget, dat de problemen in de liefde en in de wereld in diverse talen vertolkt. Een fijn akoestisch samenzijn met vrije toegang voor eenieder.

OTTO VON SCHIRACH @ HALL OF FAME

Toegegeven, veel is er niet te doen in de Hall in juli en augustus. Eén avond/nacht die je echter zeker wel in je agenda mag noteren, is die van vrijdag de negentiende, want dan komt cultfenomeen Otto Von Schirach met dank aan Doomstar Bookings zijn onnavolgbare elektronische geweld over de zaal uitstorten, voorafgegaan door Staatseinde en Raderkraft. U weet het: bij zijn is meemaken...

CKY + PIZZA KNIFE @ KLEINE ZAAL 013

Poppodium 013 doet het ook rustig aan in de zomer, maar heeft wel enkele warmbloedige concerten in de aanbieding. Als je veel vakantiegeld over hebt, kun je in augustus naar Erykah Badu of Alan Parsons; een stuk goedkoper is de zweterige show van soullegende Betty Wright in juli, maar indien je meer van de gitaren bent, is bovenstaande punkshow van CKY en Pizza Knife ook een aanrader.

WENDE @ NATUURTHEATER OISTERWIJK

Naast shows in eigen huis heeft 013 in augustus drie achtereenvolgende avonden op locatie in Natuurtheater Oisterwijk gepland staan. De laatste van deze trits, een optreden van Typhoon op zaterdag de tiende, is reeds uitverkocht. Wel kun je nog naar Diggy Dex en Roxeanne Hazes op donderdag, en de dag erna naar Wende, die het theater vast gaat inpakken met haar sterke nummers.

OCEANS OF SLUMBER @ LITTLE DEVIL

Liefhebbers van death metal en grindcore kunnen in augustus hun hart ophalen bij onder meer Krisiun, Hate, Beheaded en Headless Death in Tilburgs meest onvermoeibare rockcafé. Als je echter iets rustiger en melancholieker vaarwater wil beproeven, kun je deze vrijdag terecht bij het Amerikaanse Oceans Of Slumber, dat vergezeld wordt door het ingetogen The Devil’s Trade.

PRO-PAIN + SLY OLD DOG @ LITTLE DEVIL

Hardcore en thrash zijn deze zomer ook uitstekend vertegenwoordigd in Little Devil. De shows van Flotsam & Jetsam, Slapshot en DRI (dat wederom ondersteund wordt door de lokale fanboys van Milkman) zijn inmiddels uitverkocht, maar voor het optreden van het Amerikaanse Pro-Pain zijn nog kaartjes te bestellen. Gezien in het verleden behaalde resultaten is dat zeker de moeite waard.