Paaspop 2017: tijdcompressie in de Loco Royale met Alle 365 Goed!

365 dagen in 365 minuten

Geneviève Smans ,

Een jaar heeft fantastische feestdagen, dus waarom niet alle feesten op één avond vieren? Dat dachten de mannen van de Loco Loco Discoshow ook. Van 17:55 tot 24:00, dus precies 365 minuten voor het feestje ‘Alle 365 Goed!’.

Nieuwjaarsfeestje

Waar kun je nou binnen een half uur koekhappen op Koningsdag, 1 April-grappen maken, iedereen feliciteren met het nieuwe jaar of stilstaan bij alle overleden beroemdheden? In de Loco Royale natuurlijk, de tent bij uitstek op Paaspop waar alle rare dingen te zien zijn en te doen.

Maar niet voor we nog even een maandje moeten wachten… nee, wacht, een half uurtje als we het omrekenen volgens de jongens van de Loco Loco Discoshow. En hoe anders beginnen dan met een knallend Nieuwjaarsfeestje? Precies. Sterretjes, de Nieuwjaarsduik in Unoxmuts (met muts, zonder water), aftellen met z’n allen en een Loco Royale die bedolven wordt onder een lading confetti. Om nog maar te zwijgen over het optreden van oranje volkszanger Danny Panadero die de jarige joppen van heel de maand januari toezingt.

Niet dat dat er zoveel zijn, want de Loco Royale is gevuld met slechts veertig man, waarvan de helft nog niet zeker weet of zij het leuk vinden, de andere mogelijk wel, met daartussen nog een paar zatlappen die bier drinken voor 12 uur de normaalste zaak van de wereld vinden.

Grappen

‘The Final Countdown’ is nog maar net klaar met schallen uit de speakers, of we gaan alweer naar de maand februari. Meteen een reden tot bezinning: Eddy Wally is vorig jaar in die maand overleden en dat vraagt natuurlijk om een prachtig eerbetoon door Panadero, die met geen stok van het podium af is te slaan. Liever zin in 1 April-grappen? Dan even wachten op de desbetreffende maand, waarop een iets vollere Loco Royale massaal naar de veters mag kijken, want ja, die zitten natuurlijk los.

Meligheid

Aan flauwe grappen ook geen gebrek tijdens het vieren van Secretaressedag. Twee dames in het publiek zijn secretaresses en worden ongevraagd slachtoffer van de flauwigheden in de Loco Royale. “Hoeveel aanslagen per minuut hebben jullie? Nee, niet zulke aanslagen, op een typmachine! Hier heb je er eentje! Typen joh! Dat kun je toch?!” Aan meligheid zeker geen gebrek, maar we moeten er weer vandoor. Er zitten vandaag toch nog 180 dagen in de komende 5 uur.