Vinegar Hill staat voor weinig mensen in Hall of Fame Vinegar Hill staat voor weinig mensen in Hall of Fame

Weinig bezoekers tijdens Wild Ride Through The Night Tour

, Tessa Gorissen

Door alle hiphop deze maand in Tilburg, zouden we bijna de hardcore/metalscene vergeten. Terwijl deze juist zo groot is in de stad. Gelukkig hebben we dan nog de Hall waar geregeld keiharde bands staan, zo ook tijdens de Wild Ride Through The Night-tour van Cannonball Ride en Vinegar Hill. De Facebookomschrijving vat het eigenlijk al mooi samen: ‘een avond gevuld met brute vocals en snelle gitaarspellen afkomstig uit zowel de lage landen als de hoogtes van Oostenrijk’. Op 25 mei stonden de bands samen met Dock 83 op het podium van Hall of Fame om het Tilburgse publiek te vermaken.

Dock 83

Om negen uur is het tijd voor Dock 83. Er staan vijf man in de zaal als de band begint, maar dit let de mannen niet om te knallen. Bij de eerste noten springt de zanger al de lucht in. De rest van de show staan ze niet meer stil. Het is een hardcore/metalcoreformatie uit Utrecht, waarbij regelmatig catchy lyrics voorbij komen. Dat is dus dansen en zingen geblazen zo vroeg op de avond. Bij ‘Groovy’ danst zanger Jesse Lakerveld lekker mee. Heupen los en dansen maar! Alleen… niemand in de zaal doet mee. Een oproep tot een circle pit of headbangen krijgt ook geen gehoor. De enige headbanger is de barman. Het is in ieder geval een zweterige (letterlijk, want je kleding plakt al bij binnenkomst van de zaal aan je lichaam) avond. Keiharde gitaarriffs, dreunende drums en indringende vocals knallen door de speakers en geven de bezoekers net dat beetje extra om het dak eraf te laten gaan. De mannen laten nog even weten dat als je een band hebt je moet gaan touren voor het te laat is. Niet op een platenlabel wachten. “Cuz it’s fucking amazing!” En zo is het.

Cannonball Ride

Na een korte ombouw is het tijd voor Cannonball Ride. Een Oostenrijkse band met een mix van punk, metalcore en death metal en een rijke ervaring aan shows. Een show met Hatebreed, Korn, Napalm Death of Arch Enemy? Geen probleem voor dit vijftal. Vanavond bewijzen ze waarom deze shows een ‘piece of cake’ zijn. Het podium is eigenlijk veel te klein voor de beweeglijke band. Zanger Siegfried Kröpfel maakt regelmatig plaats voor de overige leden. Als hij op en neer begint te springen, lijkt hij op een springveer te staan. Er lijkt geen einde aan te komen. Of toch wel? Zodra hij moet beginnen met zijn vocals, staat hij weer stil. Een strakke show, waarbij eigenlijk alle genoemde genres rijkelijk aanwezig zijn. De energie en de passie die duidelijk hoorbaar zijn, zorgen er echter niet voor dat het publiek op gang komt. De zang is overigens niet zuiver, de grunts zijn stukken beter. De meeste mensen blijven achterin staan, waardoor er weinig interactie komt. Siegfried doet echter wel zijn best om toenadering te zoeken. Het lijkt erop dat het publiek last heeft van de hitte en uitdroging door te weinig bier. “This last song is for all the people who aren't here tonight.” Dat zijn er in ieder geval genoeg.

Vinegar Hill

Vinegar Hill is ook geen kleintje in de metalscene. Vanavond staan de mannen in Hall of Fame om Tilburg kennis te laten maken met hun melodische metalcore. En het is een terechte headliner. Er zijn nauwelijks fouten te ontdekken in de set, de mannen weten precies hoe ze op het publiek in moeten spelen en de show is één en al vermaak. Tijdens de show staat er in eerste instantie niemand meer in de zaal, maar later komen er nog een aantal verdwaalde bezoekers binnen lopen. Zanger Dominik Stadler gaat daarom gelijk aan de wandel, waarna ook een van de gitaristen volgt. Halverwege het eerste nummer komen de overige bands in de zaal staan met nog twee bezoekers, maar over het geheel blijft het erg rustig. De melodieuze gitaarriffs knallen door de speakers en de vocalen lijken te galmen in de lege zaal. Hierdoor komt de band niet helemaal tot zijn recht. Zonde. De geluidsman weet dit echter al snel te herstellen waarna Vinegar Hill gelijk een stuk beter klinkt. Helaas ontbreekt de moshpit hier ook. De leuke CO2-effecten maken wel een hoop goed. We sluiten de avond in ieder geval swingend af.

Ondanks dat het een rustige avond was, hebben de bands alles gegeven. Alle drie voelden ze zich welkom in de Hall ondanks de lage opkomst. Hopelijk is het tijdens de volgende shows van de tour toch wat drukker.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg