Bloedhete EP releaseparty Wakeem in Hall of Fame Bloedhete EP releaseparty Wakeem in Hall of Fame

Avond letterlijk en figuurlijk ‘lit’

, Frans van de Wijdeven

Wakeem timmert hard aan de weg. Vorig jaar support act van Yung Internet en dit jaar opgenomen in de line-up van het Tilburgse WOO HAH! tussen de allergrootsten van de hiphop scene. Twee maanden terug dropte hij de EP '5011' (genoemd naar de postcode van Tilburg Noord) en 26 mei was de releaseparty van zijn nieuwe EP 'Cozy Boy'. Waar '5011' vooral het verhaal vertelt van het leven in stadsdeel Noord, dat afgelopen september nog in het nieuws kwam door de geëscaleerde ruzie tussen rappers Boef en Para Soma, slaat 'Cozy Boy' een vrolijkere weg in met minder grime en meer autotune. De energieke trap beats voeren echter nog steeds onmiskenbaar de boventoon.

T.Dutty

De eerste DJ, Teach, hoeft de zaal niet op te warmen, want het is al bloedheet in het donkere hol van Hall of Fame. Langzaam stroomt het vol en wanneer er een man of vijftig binnen is trappen de jongens van Duitenkornuiten af met zware beats en opgefokte rhymes. Dit brengt het publiek, dat duidelijk uit een harde kern fans bestaat, al vol in beweging. Na een kort intermezzo van DJ Newtune betreedt T.Dutty, die samen met Wakeem WOO HAH! onveilig gaat maken, het podium. Ook hij zet er flink gas op en de aanwezigen gaan ondanks de hitte onverminderd door met springen.

Wakeem

Dan is daar eindelijk de ster van de avond, Wakeem. Eerst doet hij de huishoudelijke mededeling dat er achterin de zaal gesmookt mag worden. Vervolgens gaat hij van start met een aantal bekende tracks van zijn EP 5011. Iedereen zingt luidkeels mee met Vallen in de Ends en Wassup. Met het hitje Bbygrl gaat het publiek langzaam over in een heerlijke flow gedragen door diepe bas. Dan is het tijd voor het nieuwe materiaal dat nog niet bekend is bij de toeschouwers. Meezingen lukt nog niet, dus des te harder begint de trouwe fanbase te beuken. Nummers als Cozy en Keeps hebben een flinke dosis autotune en bij Mad is Wakeems vertrouwde grimegeluid duidelijk terug te horen. Voor Fam & De Gang wordt Kauwboy van Duitenkornuiten weer naar voren geroepen als featuring act. Een toepasselijk nummer, want ‘fam en gang’ zijn merkbaar in de zaal aanwezig, wat de releaseparty de sfeer geeft van een losgeslagen huisfeestje voor vrienden. De verwachte afsluiter is Afa De Gwan, de bekendste hit van 5011. Hiervoor maakt T.Dutty rentree op het podium en samen met Wakeem zet hij de show shirtloos voort. Of dit door de bedrukkende hitte of voor de vrouwelijke toeschouwers is, blijft de vraag. Bij het publiek is er in ieder geval geen houden meer aan. Het zweet en de mensen vliegen alle kanten op tot Wakeem uiteindelijk zijn dank uitspreekt voor het enthousiasme en de belangstelling.

De afterparty wordt ingezet door DJ Rowsu, die hiphopklassiekers afwisselt met dansbare plaatjes, maar het publiek is buiten afkoelen. Gelukkig komt een groot deel al snel weer terug om de avond een gezellig slot te geven. Wakeem mag positief terugkijken op een dolle avond en een mooie EP. Cozy Boy is een geslaagd geheel; enerzijds guur en agressief, anderzijds mellow en eufonisch. Met deze nieuwe tracks en T.Dutty aan zijn zijde is hij sowieso goed bewapend om WOO HAH! te veroveren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg