Voor een snoeiharde opening van deze onstuimige lentemaand kun je het komende weekeinde in 013 terecht bij de tweede editie van het Netherlands Deathfest, maar ook naast dit driedaagse klepperfestijn is er voor de liefhebber van het hardere (en ja, hier en daar ook zachtere) werk deze maand ampel live vertier voorhanden. Bijgaand concertoverzicht vist enkele krenten uit de pap.

IGUANA DEATH CULT @ CUL DE SAC

Is allesvernietigende metal niet zo je ding, maar ben je wel te porren voor een energieke portie rammelrock? Dan kun je de eerste donderdag van de maand al voor enkele euro’s bij de Cul binnenstappen om de garagefanaten van Iguana Death Cult aan het werk te zien, gesteund door Charlie & The Lesbians. Doorzetters kunnen een kleine week later bovendien naar This May Rock!

MONOMENTUM COLLECTIVE TWO YEAR ANNIVERSARY @ EXTASE

Het übersympathieke Monomentum Collective viert deze maand zijn tweejarig bestaan, en daar hoort natuurlijk veel live herrie bij. Daarom pakt het plaatselijke platenlabel uit met niet één, doch maar liefst twee concertavonden: zaterdag de vierde komen In The Attic, Sexdroidz en Ella Pine in Extase raggen, twee weken later is het tijd voor Slakkengang en Missiles Of October. Ben erbij.

APE SHIFTER + CHRIS HASKETT @ LITTLE DEVIL

Met dank aan onder meer Mario’s Metal Mania (welke zowaar met de klassieke shockrockband The Mentors op de proppen komt) en John Milkman staat er in maart weer meer dan genoeg op de rol in Little Devil. De meest uitzonderlijke concertavond van de maand is echter misschien wel die met cult act Ape Shifter en voormalig Rollins Band-gitarist Chris Haskett (!) op vrijdag de tiende.

THE BLACK MARBLE SELECTION @ PARADOX

In het tweede weekend van maart is Paradox ‘the place to be’ voor iedereen die eigenzinnige rock een warm hart toedraagt: zondagmiddag komt Dario Mars & The Guillotines gesteund door ZooN het tweede album voor het voetlicht brengen, maar de avond daarvoor is het ook al prijs met een albumpresentatie van de lokale helden van The Black Marble Selection, die Mooon meenemen.

 

DOOL + GGU:LL @ KLEINE ZAAL 013

Behalve grote, inmiddels uitverkochte concerten van klinkende namen als Devin Townsend en Korn biedt 013 deze maand ook weer plaats aan enkele interessante shows op een wat bescheidener formaat. Zo herrijst de laatste dag van de maand de punkgroep Undeclinable Ambuscade uit haar as, terwijl je twee weken eerder al volop kunt genieten van de occulte klanken van Dool en Ggu:ll.

TEMKO @ PARADOX

Ook na het rockende weekend van elf en twaalf maart heeft Paradox nog heel veel moois voor je in petto: zo is de zevenentwintigste de Ghanese grootheid King Ayisoba er te gast, samen met ‘Exer’ Arnold de Boer oftewel Zea, terwijl je vijf dagen eerder al gratis getuige kunt zijn van de ‘mixed minimal chamber metal’ van huisorkest Temko, dat nooit ophoudt de luisteraar te verrassen.

PECCADILLO @ HALL OF FAME

Vanzelfsprekend is er in de Hall deze maand ook opnieuw van alles te beleven, van het uitverkochte optreden van het Amsterdamse fenomeen Donnie tot een verse editie van Wire met Pocket Knife Army en een nieuwe Wave Invasion. Het frisse samenwerkingsverband Peccadillo komt ook met een toffe avond, waaraan ditmaal de rockers van Baby Galaxy, Lost Bear en Alaskans meewerken.

ALWAYS THE SUN @ EXTASE

Ongeloof was ons deel toen we alweer enige tijd geleden vernamen dat vaste lokale waarde Jacky Checker de handdoek in de ring gooide. Naar nu blijkt kon men zelf toch ook niet stil blijven zitten, want onder de nieuwe naam Always The Sun keert men deze zaterdagavond terug in het vertrouwde Extase met een verse EP onder de riem. De toegang is vrij, dus steek je neus vooral eventjes binnen.

SPINVIS @ THEATERS TILBURG

Wat moeten we eigenlijk nog zeggen over Erik de Jong oftewel Spinvis? Laten we daarom volstaan met de opmerking dat zijn intieme, evocatieve miniatuurtjes natuurlijk bij uitstek geschikt zijn voor het theater, en nog aanvullen dat als je toevallig aan het eind van de maand beschikt over een volle portemonnee, het van harte aan te bevelen is op de laatste avond naar de concertzaal af te reizen.