Jan Zobel nieuwe algemeen directeur Incubate Jan Zobel nieuwe algemeen directeur Incubate

Oud-directeur De NWE Vorst sinds mei aan de slag

, Robin Heerkens

Jan Zobel nieuwe algemeen directeur Incubate

Oud-directeur De NWE Vorst sinds mei aan de slag

Robin Heerkens ,

Jan Zobel (48) is aangetreden als algemeen directeur van het Tilburgse festival Incubate. Veertig kandidaten meldden zich voor de functie. Maar na gesprekken met zeven overgebleven kandidaten, werd Zobel ‘unaniem’ gekozen door de organisatie.

Jan Zobel, eerder werkzaam in Tilburg als directeur van theater De NWE Vorst, ziet zijn nieuwe baan als een grote kans. “Ik vind het een uitdaging om leiding te geven aan een festivalteam. De dynamiek van een festival is namelijk iets nieuws voor mij. Het nieuwe concept van Incubate sprak me aan: cutting-edge kunst. Daar sta ik dan ook volledig achter.” 

De organisatie van Incubate denkt dat Zobels ‘expertise, artistieke en zakelelijk ervaring en netwerk’ zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het festival. “Het past bij incubate om onszelf en de festivalvorm opnieuw uit te vinden. We zijn ervan overtuigd dat Jan naast kennis van goede bedrijfsvoering ook de persoonlijkheid en visie heeft om Incubate gereed te maken voor een succesvolle toekomst”, aldus Arend Hardorff, voorzitter van de raad van toezicht. 

Zobel kijkt ernaar uit om “nieuwe energie” in te brengen en zo het festival verder uit te bouwen. Het negatieve beeld rond de financiële situatie van Incubate, hoopt hij de wereld uit te helpen. “Het verwijt dat we een subsidieslurper zijn vind ik niet terecht. En de bezoekersaantallen vielen tegen bij één editie, dat wil niet zeggen dat het ‘slecht’ gaat met het festival zelf. We zijn erg belangrijk als Tilburgs exportproduct.”

Jan Zobel was eerder werkzaam als directeur van theater De NWE Vorst, zakelijk leider van DansBrabant, zakelijk leider danstheatergroep T.r.a.s.h. én artistiek directeur van het Koninklijk Conservatorium Opleiding Dans. Hij volgt Joost Heijthuijsen op die begin dit jaar stopte als algemeen directeur.

De eerste editie van het ‘nieuwe’ Incubate – niet één editie per jaar, maar drie edities in één jaar -  vindt plaats op 13, 14 en 15 mei 2016, uiteraard op verschillende Tilburgse locaties. Later dit jaar volgen er nog twee Incubate-weekends: in september en december. De cutting-edge line-up van het undergroundevenement is hier te vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg