Eurabia start Incubate met nacht vol cutting-edge culture Eurabia start Incubate met nacht vol cutting-edge culture

Extase danst het zand uit hun sandalen

, Carlijn Kösters

Eurabia start Incubate met nacht vol cutting-edge culture

Extase danst het zand uit hun sandalen

Carlijn Kösters ,

De allereerste weekendeditie van het festival met cutting edge culture start met een midden-oosters feestje in Extase. Niet alleen de dj’s, maar ook het publiek staat back to back. Dansende Egyptenaren en een welkomswoord van een man uit Dubai. Arabië en Tilburg komen samen.

Rebel Up! Soundclash

Een vrij moeizaam begin voor Eurabia. De zaal is grotendeels leeg als op het podium een DJ van het Brusselse/Rotterdamse Rebel Up! Soundclash staat in zijn regenboogdinosaurusshirt. Ondanks zijn aandoenlijke, ritmische puberdansjes, laat de zaal het er nog even bij afweten. Pas als er een Oosterse man de Extase binnen komt lopen, begint de boel op te leven. Hij pakt direct zijn moment door met zijn schoeisel de planken van de dansvloer te laten trillen van Tilburg tot aan zijn thuisland. ‘’Ik heb nog nooit iemand gehoord die zo hard kan klappen’’, klinkt er in de zaal. Aanstekelijk en intimiderend, waardoor het publiek zich steeds geneigder voelt om mee te doen in het exotische feestje.

De zaal raakt op dat moment steeds voller, met een zeer gemengd publiek. De stampvoeter vertelt uit Dubai te komen en heet ons welkom in zijn cultuur. Een letterlijke samensmetling dus, van de Oosterse charmes met de Tilburgse openheid.

Ramses3000 b2b Ray Fields

Ideale omstandigheden voor DJ Ramses3000 (oftewel Yannick Verhoeven van Cairo Liberation Front) om het over te nemen van de Duba. Speciaal voor de set heeft hij Tilburger Raynor de Groot AKA Ray Fields meegenomen, de twee draaien hun hele set back to back. Een niet zo voor de hand liggende combinatie: De Groot is koning van de stijlvolle house, de muziek die CLF draait is van een meer chaotische soort. Toch pakt de samenwerking tussen de twee heren ontzettend goed uit, want de zaal smult er van. De muziek is zo zoet als muntthee, dansjes zo heet als hun zomers. 1001 nacht, met Brabantse nachten. Betere combi kan haast niet. 

AFRIKABOOMNADA

Eurabia Presents

Eurabia Presents

De naam van de avond moge dan 'Eurabia' zijn; het zijn de Afrikaanse klanken van AFRIKABOOMNADA die de ze vrijdag mogen uitluiden. Twee broers uit Eindhoven doen hun artiestennaam eer aan en besprinkelt de Extase met de nodige afrobeat. Weg zijn de Oosterse klanken en ook al is het een fijne afwisseling na alles dat zich binnen een straal van 100 kilometer van de Tigris bevindt, het publiek heeft het wel een klein beetje gehad. Het zit in een roes, maar is ook moe, denkend aan het mooie Incubate-weekend dat zaterdag gaat beginnen. En of dat een mooi weekend gaat worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg