Paaspop 2015: Heupjes gaan los bij de Afterpartees

Aanstekelijke powerpop doet zijn werk

Joost Peters ,

Een driedaagse uitputtingsslag als Paaspop afsluiten: ga er maar aan staan. De Afterpartees draaiden hun hand er niet voor om, op de grens van eerste en tweede Paasdag op de Jack Daniel's stage. Onder het toeziend oog van Heideroosje Marco Roelofs trakteerden de jonge Noord-Limburgers de diehards op een vrolijk stemmend uurtje powerpop.

HET CONCERT
Afterpartees, Jack Daniel's stage, zondag 5 april
 
DE ACT
De ster van de Afterpartees is rijzende. Na succesvolle optredens op onder meer Paaspop 2014, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag én een goed ontvangen debuutplaat, baant de band zich langzaam een weg naar het linkerrijtje van de Nederlandse rockmuziek. 
 
HET NUMMER
Het dak gaat er niet meteen af in de whiskeytent (drie dagen vol pilskes en sjaele zeiver eisen hun tol), maar als de band na een minuutje of tien 'First/Last' inzet gaan de stramme heupjes onverbiddelijk in de losse stand. 
 
HET MOMENT 
"Een applausje voor de blanke jongens met de houtsnippers in de rug!" In zijn karakteristieke southern twang (het accent uit de contreien van Venlo valt voor niet-Noord-Limburgers nauwelijks te imiteren) complimenteert Afterpartee-voorman Niek Nellen de 'breakdancende' jongens voor het podium - om vervolgens zelf de moshpit te verkennen.
 
HET PUBLIEK
Wie staat er nog overeind na drie dagen Paaspop? Nou, best nog wel wat mensen; alhoewel de tent lang niet vol is (in een iets grotere tent iets verderop speelt een Landelijk Bekende Artiest) hebben zich voor het podium enkele tientallen diehards verzameld. We zien een headbangende paashaas, quasi-wulps dansende tienermeisjes, en - nadat om exact 0.17 uur het eerste biertje de lucht in is gegaan - ook enkele dappere crowdsurfers. Op gepaste afstand kijkt Heideroosjes-frontman Marco Roelofs - net als de jongens op het podium afkomstig uit Horst - goedkeurend knikkend toe. 
 
HET OORDEEL
Een feestje bouwen met behulp van aanstekelijke liedjes vol rinkelende gitaren en vrolijk beleden puberleed: laat dat maar aan de Horstenaren over. Nee, de originaliteitsprijs gaat de band niet winnen, but who gives a rat's ass met zulke reteverslavende powerpopdeuntjes. 

DE FOTO