Uitverkocht Little Devil vormt ideaal decor voor zweterig grind- en deathfestijn

Prostitute Disfigurement, Rompeprop en Cliteater verzorgen fijne 'Neurotic Deathfest preparty'

Wouter de Waal ,

Na een zonovergoten donderdag viel de lente afgelopen vrijdag een beetje in het water. Mensen die des avonds weer een beetje op temperatuur wilden komen, deden er bepaald niet slecht aan de achterzaal van Little Devil op te zoeken, alwaar drie zuidelijke grindcore- en deathmetalacts in samenwerking met de zeer talrijke bezoekers het kwik tot ronduit tropische waarden opstuwden.

CLITEATER

Het spits (of in dit geval ook wel de klit) wordt vanavond afgebeten door onze Limburgse vrienden van Cliteater, die nog maar eens ten overvloede illustreren waarom ze immer graag geziene gasten zijn op de betere feesten en partijen. Onder aanvoering van de ons welbekende langharige vocalist vuurt deze formatie ook vandaag weer een hele stronthoop welluidend grindgeratel, gepluk en gegrom af op de aanwezigen, die gelukkig erg ontvankelijk blijken voor de geluidssmurrie en al gauw in beweging komen, terwijl een enkele crust reeds besluit zich over de hoofden van het publiek te laten vervoeren. Wie ons trouwens nog niet bekend is, is de drummer van het gezelschap, wat niet zo gek is aangezien dit zijn eerste show met de band blijkt. Een waardevolle toevoeging, al zeggen we het zelf, niet alleen vanwege zijn trommelkunsten, maar ook door zijn fantastische bos krullenhaar (waarom zien we dat toch niet vaker, zo vraagt de modemens in ons zich af, zoals we ook maar niet kunnen begrijpen dat mensen die de mogelijkheid tot het dragen van een afrokapsel hebben niet vol gebruik maken van de kans om als een soortement van wandelende boom over de aardbol rond te waren). Met het lijfnummer 'Eat Clit Or Die' komt deze energieke set tot een einde.

ROMPEPROP

Vervolgens is het tijd voor Rompeprop (of 'Romperpzop' zoals we op de tegen de muur geplakte tijdstabel lezen), ongetwijfeld het slechtst bewaarde geheim van Eindhoven, dat na “een half jaar op zijn zak gelegen te hebben”, zoals de frontman het op kenmerkend subtiele wijze uitdrukt, nu toch weer besloten heeft de instrumenten op te nemen. Daar kunnen we allemaal blijde en tevreden mee zijn, want waar Rompeprop is, daar is feest, zoals de melige hoempa-intro ons alvast in niet mis te verstane klanken mededeelt. De vrolijke verkleedpartij is deze keer weliswaar achterwege gelaten, maar confetti is er wel: terwijl het gerag een aanvang neemt, worden we uit verschillende hoeken bestookt. Nummertjes over konijnen, smegma ('Zuilzalf'), jojo'en met een foetus ('Embryoyo'), een mislukte superheld die alleen maar dingen kapotmaakt, kortom eigenlijk over alles wat de doorsnee kantoorbediende tussen negen en vijf bezighoudt, verhogen de feestvreugde nog verder, terwijl spontane uitroepen als “Wie zijn er allemaal met aids besmet vandaag?” het hart al helemaal doen smelten. Een geslaagde cumback van dit triootje, die echter vanwege het onvermijdelijke uitlopen van het programma iets korter duurt dan gewenst. Nochtans zeker het vrolijkste partijtje van de dag.

PROSTITUTE DISFIGUREMENT

Onder de ontstane vertraging heeft slotact Prostitute Disfigurement uiteindelijk het meeste te lijden, aangezien het voor veel bezoekers tijd is om de trein terug te pakken als deze Veldhovenaren het podium betreden. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat de hitte iets afneemt en er een stuk meer bewegingsruimte komt, die door menig headbanger benut wordt wanneer de band zijn ranzige death metal op de overgebleven aanwezigen begint af te vuren. Officieel heet het optreden op deze avond de albumpresentatie van het begin vorige maand verschenen 'From Crotch To Crown' te zijn, maar welbeschouwd zijn er naast nieuwe krakertjes als 'Dismember The Transgender' ook genoeg oude hits als 'Gay Bar Massacre' te horen. Zoals uit voornoemde titels blijkt, is de gewelddadige, maar heel diep van binnen natuurlijk ook tedere liefde voor het seksueel afwijkende in ieder geval gebleven, terwijl men ook qua muziek het vertrouwde, door ijzersterk drumwerk voortgestuwde en met incidentele gitaarsolo's gelardeerde doodsgerochel ten gehore blijft brengen. Een heel solide, zij het ietwat gekortwiekt einde van deze aangename samenkomst, die een vroege voorbode vormt van al het fraais dat in het eerste weekeinde van mei tijdens Neurotic Deathfest in 013 nog komen gaat.

De foto's bij deze tekst zijn ontleend aan het 3voor12-archief.