Vijfde Tilburgse editie Stukafest

Weer breed aanbod in Tilburgse studentenhuizen

Tamara Scholten ,

Een festival georganiseerd voor en door studenten; dat is Stukafest. 26 februari is het alweer tijd voor de vijfde editie van Stukafest Tilburg. Een avond lang zijn er verschillende bands in studentenkamers te vinden, verspreid door heel Tilburg. Landelijk blijkt het een enorm succes en ook in Tilburg wordt het ieder jaar drukker. Aanstormend talent, gevestigde namen en vooral heel veel variatie in het programma; Stukafest brengt voor ieder wat wils.

Stukafest is vooral gericht op studenten. Het programma gaat verder dan alleen muziek, in de verschillende studentenkamers is er ook cabaret, dans, film en theater te vinden. De avond bestaat uit 3 rondes, iedere studentenkamer herbergt 1 act die 3 keer optreedt. Kaarten zijn reeds te bestellen bij Sounds Tilburg en via de site
 
Een groep studenten uit Tilburg hebben met een minimaal budget de vijfde editie van Stukafest weten te organiseren. Door middel van sponsoringen en zogenaamde kameradopties, hebben zij sponsors als La Poubelle, Fontys, Theaters Tilburg en Café Bolle weten te verzamelen. Hierdoor hebben zij een gevarieerd programma samen kunnen stellen.
 
Naomi van der Zwan, één van de organisatoren  van Stukafest 2014 geeft een aantal tips over het programma: ‘één van de bands die ik niet wil missen is ‘The Cannonball Johnsons’, een bluegrass en Americana band. Ook Greg Shapiro mag je niet missen, hij is een hele goede stand-up comedian. Wat mij bij Stukafest Nijmegen heel erg heeft weten te verbazen is toch wel het stuk van ‘Propria Cures’. Dit gaat over een groep studenteneen groep studenten die aan de meest recente editie van het oudste studentenblad van Nederland werken, heel bijzonder.’
 
De avond opent in Bolle, daar is de Stukahap, waar je voor €10,- een hapje kunt eten en eventueel nog kaarten kunt kopen voor die avond. Om 20.00 uur begint de eerste ronde, de laatste ronde is om 22.30 afgelopen. Hierna is het grote Stukafeest. Ieder jaar is dit de grote afterparty, dit jaar heeft de organisatie hier nog even extra tijd en moeite in gestoken, want 5 jaar Stukafest moet natuurlijk gevierd worden. Op het programma staan onder andere de dj’s van Diep, De Cultuurbarbaren maar ook aanstormende, getalenteerde bands als Afterpartees, The Benelux en Mondae.
 
De redactie van 3voor12/Tilburg gaat gedurende de hele avond verslag doen van de verschillende acts en het Stukafeest, dit is later terug te lezen op de site. 
 
Voor meer informatie over het programma, de prijzen van de rondes en het Stukafeest en voor het complete programma kun je kijken op www.stukafest.nl/tilburg.