Rundfunk: je maandelijkse dosis livemuziek

Studio Tilburg introduceert nieuw concept

Jenny Janssens ,

Dat Tilburg vele liefhebbers van livemuziek heeft, valt niet te ontkennen. Dat blijkt door de grote opkomst bij onder andere Popronde Tilburg en Incubate. Als je als fan van livemuziek niet steeds wil wachten tot het volgende Tilburgse festival, kun je nu maandelijks je hart ophalen in Studio Tilburg, een hip café in de bruisende binnenstad.

Tilburg is weer een muziekevenementje rijker. Elke laatste dinsdag van de maand is het namelijk te doen in Studio Tilburg. Men kan hier dan terecht voor interessante live-acts variërend van fijne folkdeuntjes tot rauwe rock met snoeiende gitaren. Dit platform voor opkomend talent draagt de naam 'Rundfunk'. De artiesten die op Rundfunk optreden zijn volgens organisator Bart Haverkort te plaatsen in de categorie 'opkomende alternatieve bands met veel potentie'. Op eerdere edities hebben bands gestaan die onder andere bij De Wereld Draait Door te zien waren, zoals I Am Oak, Afterpartees en Adam and the Relevants. Veel van deze bands hebben het al ver geschopt in het wereldje van de muziek. Dat is dus zeker veelbelovend voor het muzikale niveau op Rundfunk.

"Ik vond het leuk om iets te organiseren wat laagdrempelig is en daarbij aankomend talent een podium te bieden in Tilburg," vertelt Bart Haverkort. "Ook merk ik dat de gratis live muziek in onze stad nogal snel neerkomt op De Jongens van Je Weet Wel (de vaste woensdagavondband in de Polly Maggoo), de Live Music Bar en studentencoverbands". Met Rundfunk wil Bart tegenwicht bieden tegen deze reeds bestaande live-muziekavonden, met opkomende, talentvolle bands van nu.

"Rundfunk is de uitgelezen kans om nieuwe alternatieve bandjes te leren kennen", aldus Bart Haverkort. Studio Tilburg staat natuurlijk al bekend om zijn fameuze stapavonden, maar Rundfunk zorgt ervoor dat de kroeg zich ook op een andere manier op de kaart zet. Niet alleen de die-hard concertgangers zullen dit waarderen, maar ook de kroegbezoekers die niet regelmatig naar een live-optreden gaan.