Mundial lanceert nieuw evenement in Beekse Bergen

'Dunes And Shores' wordt volgende week gepresenteerd

Freek Verhulst ,

Een nieuw evenement in de Beekse Bergen, dat 'Dunes And Shores' gaat heten, wordt volgende week donderdag in het safaripark nader gepresenteerd. Tot die tijd was het de bedoeling dat www.dunesandshores.nl vooral mysterie zou oproepen, met onder meer een telefoonnummer dat naar een sketchy taxibedrijf leidt, maar wie een beetje doorzoekt komt al snel te weten dat de website geregistreerd staat op een e-mailadres van de organisatie van Mundial.

'Get lost and find yourself', luidt de slogan die de website aanvoert. Daarmee lijkt het festival in te spelen op de trend van 'ervaringsfestivals', waarin de omgeving een belangrijke rol in de identiteit en sfeer van het evenement speelt. Met bovendien de 'farm fresh foods' die worden vermeld, doet 'Dunes And Shores' wat opzet betreft dus denken aan dat andere festival in de Beekse Bergen: Best Kept Secret.

Vooralsnog worden we verder echter niet veel wijzer over het precieze format. Het op de website vermelde telefoonnummer leidt naar de engelstalige voicemail van een taxichauffeur, en Nino Schöning van Mundial Productions - op wiens e-mailadres de website staat geregistreerd - claimt verbaasd van niks te weten. "Ik mis iets, denk ik, want ik weet niks van een nieuw festival. Maar dat is inderdaad mijn e-mailadres". Ook Libéma, het concern waar Beekse Bergen onder valt, zegt niets van een nieuw festival in het safaripark te weten.

Volgende week donderdag weten we ongetwijfeld meer: dan wordt het 'geheim' waar op de website van wordt gerept, onthuld.