Bells of Youth, To Twelve en Dennis Wels pakken het publiek in tijdens de terugkeer van de 3voor12/Tilburg Clubshows

Koffiecafé Beans & Bites perfect decor voor Acoustic Sessions op een zonnige zaterdagmiddag

Inge Gruijters ,

Omdat de laatste editie van de 3voor12/Tilburg Clubshows alweer een jaar of 5 geleden was, vonden we het de hoogste tijd voor een nieuwe reeks clubshows. Op zaterdagmiddag 5 april werd er afgetrapt met Acoustic Sessions in koffiewalhalla Beans & Bites. Naast fijne muziek in een intieme setting staan enthousiasme, gemoedelijkheid en positiviteit vandaag centraal.

Terwijl het koffiezetapparaat op volle toeren pruttelt, brengen de vijf schone dames van Bells of Youth op sprankelende wijze meerstemmig harmonische folkpopliedjes ten gehore. Normaal gesproken niet akoestisch, maar speciaal voor 3voor12/Tilburg op deze zonnige zaterdagmiddag wel een akoestische set. De meiden hebben zichtbaar plezier met elkaar op het podium en hun enthousiasme slaat direct over op het publiek. Voorbijgangers blijven even hangen om te luisteren, waardoor de koffiezaak goed gevuld is.

Eigenlijk zou Zoé Red als tweede het podium bestijgen, maar helaas cancelde ze haar optreden wegens stemproblemen. Gelukkig waren daar de redders in nood van To Twelve om het gat op het affiche weer te vullen. Normaal zijn ze met zijn vijven, maar vanwege het lastminute karakter van hun optreden vandaag in een iets andere samenstelling. We horen frisse countrypopsongs, waaronder een indrukwekkende cover van Dolly Parton’s ‘Jolene’. En alsof de intieme setting van Beans & Bites nog niet intiem genoeg was, begeeft de band zich onder het publiek om een nummertje te spelen. Een grote glimlach gegarandeerd.

Oké, stiekem jokt de poster een klein beetje. Dennis Wels speelt namelijk niet akoestisch. De Boxtelnaar brengt zijn bluesy Americana onder begeleiding van een elektrische gitaar. Mochten er mensen aan het indommelen zijn; deze band schudt je wel wakker. Naast begenadigd muzikant blijkt Dennis Wels ook nog een grappige gast; er is veel interactie met het publiek en de muziek is top. Ultiem genieten voor jong en oud – dat blijkt wel als je een blik in het publiek werpt –, een waardige afsluiter van deze 3voor12/Tilburg Clubshow.

We kijken met trots en tevredenheid terug op de geslaagde akoestische middag en zijn verheugd ook meteen de volgende sessie aan te mogen kondigen. Blokkeer allen donderdagavond 12 juni in je agenda, want dan zet 3voor12/Tilburg met het stevigere werk Little Devil op zijn kop!