Typhoon brengt de zon met zich mee

Hiphop = liefde

Paul Timmermans ,

Vanaf vier uur gold er tijdens Woo Hah! een waarschuwing voor ‘gevaarlijk weer’; maar niet tijdens het optreden van Typhoon. De windstoten, hagel- en onweersbuien bleven uit, het werd droog. Tijdens de intro van het nummer Niets Verwacht, begint de zon vol te stralen, het past perfect bij de show van Typhoon. Buiten zijn sterke band neemt de rapper uit Zwolle vooral veel enthousiasme en liefde met zich mee.

HET CONCERT:

Typhoon, Puna stage, zondag 6 juli 2014

DE ACT:

Typhoon, in het dagelijks leven Glen de Randamie, debuteerde zeven jaar geleden met zijn album ‘Tussen Licht en Lucht’. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album ‘Lobi Da Basi’ uit, pas zijn tweede soloalbum. De rapper uit Zwolle staat bekend om zijn goede, energieke liveshow. Hij speelt met band met daarin bijvoorbeeld twee blazers, een trompet en een saxofoon.

HET NUMMER:

Heel lang was het antwoord op de vraag wat het beste nummer van de show was hetzelfde: Bumaye. Maar met het nieuwe album ‘Lobi Da Basi’ is hier misschien verandering in gekomen bij de optredens van Typhoon. De track Zandloper, op het album met Rico en Andre Manuel, is een nummer dat enorm hard swingt. Rico was er helaas niet om zijn verse te doen en het refrein van Andre Manuel werd in de capabele handen van gitarist Dries Bijlsma gelaten. Hij verrast het publiek door ineens het refrein in te zetten en hij doet dit zeker niet onaardig. Tijdens de muzikale outro danst het hele publiek, van voor tot achter een groot feest.

HET MOMENT:

Dit wordt opgeëist door de drummer, zonder twijfel. Tussen twee nummers door meldt hij even dat hem iets te binnenschiet en dat hij dat graag met het publiek wil delen. Hier is natuurlijk ruimte voor en hij begint te rappen alsof er geen morgen meer zal zijn. Tegelijkertijd begeleidt hij zichzelf op drums en het klinkt verrassend goed.

OOK OPMERKELIJK:

Woo Hah! vindt plaats in de Spoorzone in Tilburg. De naam doet het al vermoeden, maar het spoor loopt vlak langs het terrein. Het voordeel aan het feit dat er geen treinen rijden is dat een NS medewerker alle ruimte krijgt om aan de andere kant van het hek (dus op het spoor) ook van de show te genieten. Of het bij zijn pauze hoort of niet laten we in het midden, maar wat zeker is, is dat de man per toeval een fantastische hiphopshow heeft mogen aanschouwen.

HET PUBLIEK:

Er passen veel mensen voor de Puna Stage op Woo Hah! en die ruimte is dan ook goed gevuld. Voorin gaan ze vanzelfsprekend goed uit hun dak, maar de rest van het veld heeft meer tijd nodig om los te komen. Nu kan je het aan Typhoon goed overlaten om mensen enthousiast te krijgen. Door zijn brede glimlach en zijn enthousiaste dansen komen de mensen steeds meer los. Na een tijdje roept hij zelfs zonder microfoon dat hij het publiek niet hoort en dit motiveert mensen blijkbaar harder dan met microfoon, want de respons is groot.

HET OORDEEL:

Typhoon geeft een show die perfect thuis hoort op een festival als dit. Er is een uitgebreide band die muzikaal erg goed werk levert. Typhoon zorgt voor een grote dosis hiphop en liefde. Mix dit allemaal bij elkaar, gooi er een zonnetje in en je hebt een prachtig plaatje.

DE FOTO: