Tilburg krijgt nieuw hiphopfestival genaamd 'Woo Hah'

Namen als Mac Miller, Chance the Rapper, Mos Def en Meek Mill staan op de wishlist

Dirk Stolk & Paul Timmermans ,

Wie hiphop in Tilburg zegt, denkt aan het indoor Definitie van Hiphop festival in poppodium 013. Op 6 juli zal hier echter verandering in komen; in de Spoorzone -het terrein achter het station, waar ook Festival Mundial wordt gehouden- zullen 3500 tot 7000 bezoekers zich kunnen uitleven op een nieuw initiatief vanuit Mojo: Woo Hah gaat het heten.

Tijdens een onderzoek naar het Tilburgse festivalseizoen, kwam 3voor12/Tilburg er achter dat er een grootschalig nieuw evenement staat ingepland in de Spoorzone. Dit blijkt om een hiphopfestival te gaan met de naam 'Woo Hah'. Het zou gaan om een evenement met zo'n 4000 bezoekers, aldus de gemeente Tilburg. Ook wisten zij te vertellen dat het een productie vanuit Mojo en 013 is.

Na verdere research blijkt Woo Hah enkele maanden geleden opgenomen te zijn in de Dutch Festival Guide 2014 van Mojo. De capaciteit van het festival zal tussen de 3500 - 7000 liggen en er is ruimte voor 3 podia, een festivalmarkt, DJ's en MC's. In het boekwerk noemt Mojo het zuiden een 'sterke markt' naast Amsterdam voor hiphop clubshows.

In de gids staat als locatie de Intearpolistuin (het stukje groen, recht achter 013) vermeld. Volgens Jeps Salfischberger van organisator Mojo klopt die locatie niet meer. Charlotte Maasen, Accountmanager Evenementen bij Gemeente Tilburg, verklaart dat het festival heeft geinformeerd naar de Spoorzone. Tevens is er een subsidieaanvraag gedaan voor Woo Hah, maar deze is afgewezen.

In de Festival Guide staat een wishlist vermeld, die er niet om liegt: namen als Mac Miller, Chance the Rapper, Meek Mill, EL-P, Mos Def, Chevy Woods, A$AP Ferg, 2Chainz, Death Grips en Curren$y worden vermeld. Welke daarvan al zijn geboekt, is niet bekend.