The Opposites vallen in en breken de hal af

Duo geeft geen fuck om een paar middelvingers

Paul Timmermans ,

Het had Earl Sweatshirt moeten zijn, het werd The Opposites. Het hadden beats and rhymes moeten zijn, het werd raggen met The Opposites. Maar dat mocht de pret niet drukken, de koepelhal werd totaal overdonderd door het geweld van de twee mannen. Eigenlijk was het van meet af aan feest in de Koepelhal.

HET CONCERT:

The Opposites, Canna Stage, zondag 6 juli 2014

DE ACT:

Twan en Willem, beter bekend als The Opposites. Bekend van hits als Broodje Bapao, Me Nikes, Hey DJ, Slapeloze Nachten, Sukkel voor de Liefde en natuurlijk Dom, Lomp en Famous. Door een afmelding in de laatste dagen voor het festival moesten de mannen ineens opdraven om in te vallen. Met een hele bak hits om uit te putten en de reputatie die ze hebben, moet dat geen probleem opleveren ze.

HET NUMMER:

Thunder, niet omdat dit het meest inhoudelijke nummer is. Maar wel omdat de koepelhal hier het aller, allerhardst op ging. Er werd een cirkelpit gevormd waar menig punkliefhebber u tegen zou zeggen. Voor uw beeldvorming: als de cirkelpit nog groter zou worden zouden ze om de geluidstafel heen moeten. Het nummer duurt ruim drie keer zolang dan normaal en het publiek eet uit de handen van The Opposites.

HET MOMENT:

De hele zaal staat te hakken op de hardstyle-achtige beats van The Opposites. Op dat moment rent Twan naar de coulissen en het wordt duidelijk dat hij iemand het podium op probeert te slepen. Vervolgens wordt duidelijk dat het Kees de Koning is, baas van het TopNotch-label en voor nu even gelegenheidsgabber, want ook de Amsterdammer gaat helemaal los op het podium. Prachtig om te zien.

OOK OPMERKELIJK:

Dat Earl Sweatshirt afzegt, daar is vast niemand echt blij van geworden. Maar de meeste mensen in de Koepelhal maken er het beste van en doen dit niet onverdienstelijk. Helaas zijn er ook mensen toch binnen die de muziek van de twee minder kunnen waarderen. Bij de eerste hardcore geluiden worden de middelvingers opgestoken en blijven ze demonstratief stilstaan, erg zonde.

HET PUBLIEK:

Buiten bovenstaande is er eigenlijk geen commentaar te hebben op het publiek. Iedereen danst, springt en rent mee. Als er iemand onderuit gaat wordt er geen seconde getwijfeld en wordt hij of zij overeind geholpen. Het publiek danst zo hard dat het water in de vorm van condens van de ruiten afdruipt.

HET OORDEEL:

De term ‘een goede vervanging’ gaat natuurlijk niet op met twee zulke wisselende stijlen. Maar een geslaagde invaller kunnen we The Opposites zeker noemen. De organisatie beloofde een feestje met de invallers en dat is wat ze hebben geleverd. En hoe.

DE FOTO: