Great Minds vermaakt publiek in stromende regen

Bekende show verrast niet

Wesley van Oevelen ,

Terwijl Winne, Sticks en Djiggy Dje De Puna Stage op wandelen om hun eerste track Hooggeleid te brengen, begint het keihard te regenen. Het meerendeel van de mensen in het publiek druipt letterlijk af en kiest ervoor om naar binnen te gaan.

HET CONCERT:

Great Minds, Puna Stage, zondag 6 juli

DE ACT:

Winne, Sticks en Jiggy Dje zijn ondertussen geroutineerd in de Nederlandse rap-scene. Moeite om het publiek te vermaken hebben ze al tijden niet meer, misschien zelfs nooit gehad. Het album van de Great Minds kwam alweer een jaar geleden uit. Een zomer vol festivals en optredens volgde. De setlist van de heren is vrijwel ongewijzigd. Het publiek zingt en rapt de tracks luidkeels mee.

HET NUMMER:

Bij het nummer ‘Nog één keer’ gaan de heren op de boxen zitten. De track die een ode is aan hun familie en liefdes, laat zien dat de mannen een klein hartje hebben. En hoe vaak zie je dat bij rappers? Vrijwel nooit. Zeer intiem is het moment dat dit nummer gedeeld wordt met de fans. De track ‘Doag’ wordt als laatste ingezet. De verse van Kleine Viezerik, die er niet bij is, wordt gedaan door Winne.

HET MOMENT:

Of het heel slim is van de organisatie van Woo Hah! om het hoofdpodium buiten te zetten, is twijfelachtig. Er bestaat altijd de kans dat er een buitje valt. Op het moment dat Great Minds hun show starten komt het gelijk met bakken uit de hemel in Tilburg. Rennende toeschouwers is wat volgt. Bijna allemaal keren ze zeiknat de rug naar de show en kiezen ervoor om naar binnen te gaan. Ongelijk kan je ze niet geven, kletsnat is er toch niks aan. "Jawel hoor", denkt de formatie. Er wordt gewoon gefeest.

OOK OPMERKELIJK:

Halverwege de show houdt de muziek van DJ Dr. Moon ermee op. "Door de regen", verklaart een vrolijke Sticks. De gitaar van Norman Kapoyos doet het nog wel. "Hebben we nog iets", vraagt Jiggy aan de andere mannen. "Moet ik het dan weer doen? Kunnen jullie niet zonder me?", reageert Winne. Alsof de goden met hem zijn, knalt ‘W.I.N.N.E.’ meteen uit de speakers.

HET OORDEEL:

Ondanks het slechte weer, proberen de Great Minds er een groot feest van te maken. En dat lukt. De mensen die niet kiezen om naar binnen te gaan, zien een gestroomlijnde show. Toch is het weinig verrassend als je de show al eerder hebt gezien. Het wordt eens tijd dat de Great Minds nieuwe muziek gaan uitbrengen, want na een jaar hoop je toch langzaamaan op een verse show.

DE FOTO: