Dret en Krulle geven sterke show...

Maar wegen niet op tegen Method Man & Redman

Paul Timmermans ,

Rechtstreeks uit de Bijlmer; Dret en Krulle hadden het niet makkelijk op Woo Hah!. Ze mochten afsluiten op het Xite Stage, maar het nadeel hieraan was dat ze letterlijk en figuurlijk tegenover Method Man & Redman stonden, die traden namelijk op in de Koepelhal tegenover de Xite Stage. Aan het begin van de show stonden er krap 30 mensen voor het podium, maar de heren namen ruim de tijd om iedereen die op de banken zat voor het podium te krijgen, met effect.

HET CONCERT:

Dret & Krulle, Xite Stage, zondag 6 juli 2014

DE ACT:

Dret en Krulle, twee jongens uit de Bijlmer. In 2009 wonnen ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop. Vervolgens duurde het even voordat de debuutplaat van de heren uit de Bijlmer uitkwam. In 2014 was het dan eindelijk zover, ‘Showtime’ zag het licht.

HET NUMMER:

Bij shows van Dret en Krulle is dat nog steeds Verder. Het nieuwe album is misschien nog niet lang genoeg uit of deze track is te goed. Maar als de beat erin knalt, dan weet het publiek hoe laat het is en gaat iedereen uit zijn of haar dak.

HET MOMENT:

De stagedive van Dret, zonder twijfel. Ze spelen voor een groep van misschien 60 man op dat moment, maar de sfeer en het enthousiasme is er. Dret seint het publiek naar voren en springt. Het is niet lang, het is niet ver, maar het is wel mooi.

OOK OPMERKELIJK:

De beer. Ja, u leest het goed, er staat een beer op het podium. Het mascottehoofd lijkt meer op een konijn, maar dat mag de pret niet drukken. Hij staat als een dwaas te dansen, schiet met waterpistolen, gooit ballonnen en bouwt een feest in zijn eentje. Dit werktenorm aanstekelijk en zorgt voor een zeer goede vibe.

HET PUBLIEK:

Het is een klein groepje, maar de mensen die er zijn, zien een goede show. Iedereen doet mee en schreeuwt iedere tekst die ze kennen. Tegen het einde van de show delen Dret en Krulle water uit en dat heeft het publiek geweten. Er zijn ongeveer twintig flesjes water in het publiek en vervolgens wordt er gesprongen en gedanst, met open flesjes water.

HET OORDEEL:

Ze wegen natuurlijk niet op tegen Method Man & Redman, maar Dret en Krulle geven hier wel een enorm goede show. Ja, er zijn weinig mensen en ja dat is zonde, maar de mensen die er zijn, hebben genoten. Dat is iets dat zeker is.