Alleskunner Chance The Rapper rapt, zingt en danst

Jonge Amerikaan heeft nu al klassiekers

Wesley van Oevelen ,

Chance the Rapper staat als een soort voorprogramma voor Method Man & Redman op het buitenpodium, maar blijkt onbedoeld toch de afsluiter te zijn omdat Mos Def te laat was en Chance ook later begint. Het duo verhuist naar binnen en Chance is dus de laatste artiest die op het hoofdpodium mag optreden. En dat pakt bijzonder goed uit.

HET CONCERT:

Chance The Rapper, Puna Stage, zondag 6 juli 2014

DE ACT:

De uit Chicago afkomstige Chancelor Bennett is slechts 21 jaar. Daar is niks van te merken, want met zijn energie en charisma lijkt hij al tien jaar mee te gaan in de hiphop-scene. Vorig jaar kwam de carrière van hem in de lift na het droppen van het geniale album ‘Acid Rap’. Niets stond Bennett meer in de weg om een hele grote te worden. Voor een bomvol veld bij de Puna Stage opent Chance the Rapper zijn show met rustige muziek en heeft voor zijn optreden een band meegenomen. Van meet af aan zingen de fans luidkeels mee met de teksten van Chance. En ineens slaat de muziek om. Chance begint te dansen en rapt erop los. Zijn energie en danspasjes op het geluid van zijn band is een prachtige combinatie. De interactie tussen hem en zijn toeschouwers is goed: constant vraagt de Amerikaan zijn publiek om de woorden ‘Woo Hah!’ te herhalen of om te springen. Je hoort iedereen bijna vragen 'hoe hoog?'.

HET NUMMER:

Bij het nummer ‘Favorite Song’ vraagt Chance het publiek al om te springen voordat de muziek uberhaupt door de speakers galmt en dat lukt nog ook. Het geeft de macht van de rapper aan. Zijn meest bekende nummer ‘Juice’ wordt uiteraard opgepikt door het publiek en keihard meegeschreeuwd. Bij de track ‘Cocoa Butter Kisses’ springen de mensen zo hard, dat het lijkt alsof ze op een trampoline staan. Waar je als afsluiter een keiharde banger verwacht, brengt de rapper een rustig nummer. Verwarrend? Nee. Zo is het klokje rond. 

OOK OPMERKELIJK:

We weten dat Chance aardig kan rappen, dat zit hem niet voor niets in de naam, maar dat hij prachtig kan zingen, dat komt voor velen als een verrassing. Het publiek kan dit waarderen en de rapper ontvangt lofzang. Als hij ook gaat dansen is het feest compleet. Op een soort samba-muziek gaat de energieke Chance helemaal los, wederom tot waardering van het publiek.

HET OORDEEL:

Een opwarmertje voor Method Man & Redman blijkt de show van Chance absoluut niet. De energieke show blijft leuk om naar te kijken en vliegt voorbij. Een zingende en dansende rapper, doet het goed bij het publiek, dat zelf ook in vorm is. Een van de beste shows van de dag.

DE FOTO: