3voor12/Tilburg stelt voor: Zoé Red

"Ik ben niet zo'n hokjesmens, ook in mijn muziek blijf ik liever niet teveel binnen een hokje."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Zoé Red.

HOE KOM JE AAN DE NAAM VAN JE ACT?

Zoé Red was er op een dag ineens, het voelde goed! Rood is de kleur van passie, liefde, verdriet, lust en nog zo veel meer. Dingen die je raken, die we allemaal kennen, dingen die mij raken.

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Singer/songwritersoul. Mooie liedjes in een soulvolle uitvoering met uitstapjes naar funk, jazz, pop en folk. Ik ben niet zo'n hokjesmens, ook in mijn muziek blijf ik liever niet teveel binnen zo'n hokje, maar als ik er één moet kiezen ga ik hiervoor! Met de hele band is het een swingende bedoeling, akoestisch ga ik graag terug naar de essentie van het liedje.

WAAR REPETEREN JULLIE?

Met de hele band meestal bij Newz, in Tilburg. Voorheen repeteerden we op de Rockacademie, waar we samen studeerden. Het hangt wel een beetje af van de bezetting... Akoestisch repeteren we gewoon gezellig in een huiskamer, meestal de mijne.

BEN JE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

De actuele agenda is te vinden op www.zoered.nl.

WAT HOOP JE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Het liefste zou ik alleen maar mooie liedjes maken, deze uitwerken in de studio en ze vervolgens ieder weekend spelen op het podium. En dan het allerliefste over de hele wereld! De wereld ontdekken tijdens een mooie concert tour...

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Hoewel beroemd worden niet mijn ambitie is, kies ik toch voor de hit! Platencontracten zijn absoluut geen garantie voor enig succes, een hit biedt meer mogelijkheden. Bovendien heeft dan een hele grote groep mensen een van mijn liedjes gehoord, dat is natuurlijk te gek! Bovendien heb we ook zonder platencontract al een EP uitgebracht vorig jaar, dat was in eigen beheer en een heel gave en bijzondere ervaring.

WAT VIND JE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Er wonen, dankzij de Rockacademie en het conservatorium, ontzettend veel muzikanten in Tilburg. Dit levert gelukkig ook veel muzikale bedrijvigheid op! Met 013, Paradox, Cul de Sac, Studio, Extase en vele andere locaties waar live muziek speelt, is er genoeg te doen. Als muzikant is het nooit genoeg denk ik, maar voor de liefhebbers in Tilburg is er genoeg te doen en te ontmoeten.

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

De muzikale reis is nog maar net begonnen!

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Kom vooral gezellig luisteren op de 23e! Niet alleen tijdens ons optreden natuurlijk, maar de hele dag bij alle mooie optredens!