3voor12/Tilburg stelt voor: Tarantino

"We wilden onszelf eerst Münchhausen-by-proxysyndroom noemen, maar dat was wat aan de lange kant."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Tarantino.

HOE IS TARANTINO ONTSTAAN?

Aan de balie van de Free Record Shop op het centraal station van Breda hebben Joep (van der Weide, red.), Daan (Keij, red.), Pino (Jacinho Tuhepary, red.) en ik (Randy van Boxtel, red.) besloten dat we teringherrie moesten gaan maken en een paar maanden later op Groezrock hebben we, de op dat moment erg dronken, Paul (Viets, red.) geronseld.
 

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?

We wilden onszelf eerst Münchhausen-by-proxysyndroom noemen, maar dat was wat aan de lange kant. Toen hebben we de band maar gewoon naar een van de tofste regisseurs ooit vernoemd.
 

WAAR REPETEREN JULLIE?

In 013.

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Als een spuit vol adrenaline die in je hart wordt geboord. Agressieve en energieke hardcore-punk met de nodige uitstapjes.
 

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN? / BEN JE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Op dit moment staan Roosendaal, Tilburg en nog wat andere steden op het programma.
 

WAT HOPEN JULLIE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Zoveel mogelijk spelen op zoveel mogelijk toffe plekken. Nog wat toffe platen opnemen, rare mensen ontmoeten en gewoon vooral heel veel lol maken.
 

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Liever een optreden bij De Wereld Draait Door. Mega ruig om bij Matthijs van Nieuwkerk over zijn tafel te kunnen rollen en dan een of ander pretentieus kutverhaal op te hangen dat je een overtuigd aanhanger van het Dadaïsme bent, dus dat alles wat je doet kunst in enge zin is.
 

WAT VIND JE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Zolang je bands als MilkMan rond hebt lopen, heb je niks te klagen. Ook Back Breaker is erg ruig!
 

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Omdat we volgend jaar nog een split-single uit zullen gaan brengen met daarop vier nummers én omdat we veel toffe shows spelen met gave bands die het checken waard zijn.