3voor12/Tilburg stelt voor: Strangers Among Bears

"Een nummer 1 hit? Dat zou betekenen dat we muziek aan het maken zijn waar we niet achter staan."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Strangers Among Bears.

HOE IS STRANGERS AMONG BEARS ONTSTAAN?

Darrick was een jaar voor de start van SAB gestopt in een andere band. Echter begon het toch weer te broeien en hij plaatste een bericht op Facebook met de vraag wie van zijn Facebookvrienden een bandje wilde starten. Hier reageerde Collin op. Vanaf dat moment zijn Darrick en Collin actief op zoek gegaan naar nieuwe bandleden. Al vrij snel hadden ze Jayson en Robin gevonden. Alle vier geen echte onbekenden van elkaar en geen onbekenden in de scene. Na enige tijd samen muziek maken zijn er audities geweest voor een zanger/zangeres. Uit deze audities is Jeremy als vocalist gekomen. SAB was compleet en klaar om te gaan.

HOE ZIJN JULLIE AAN DEZE BANDNAAM GEKOMEN?

Darrick had deze naam al een tijd in gedachten. Al voordat de andere bandleden erbij kwamen stond de naam Strangers Among Bears er al. Deze naam is gebaseerd op een tv-serie over een man die tussen de beren leeft. De vreemdelingen tussen de rest, zoals wij onze naam omschrijven.

HOE ZOUDEN JULLIE JE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Gezien de verschillende generaties en muzikale achtergronden binnen ons clubje is de invloed van iedereen erg groot. Van jaren 80 metal naar moderne hardcore en alles daar omheen. Je zult alles voorbij kunnen horen komen bij Strangers Among Bears. Voorop staat dat we stevige rock maken.

WAAR REPETEREN JULLIE?

Daar waar niemand wil zijn. Ergens tussen Tilburg en Amsterdam ligt een zone, een niemandsland, waar je alleen komt als je daarvoor bent uitgekozen.

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?

Wij nemen onze band heel serieus, maar niets moet en alles is vrijblijvend. Muziek maken is waar het om gaat, de creativiteit staat voorop. Humor en gezelligheid is onze drijfveer!

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

In elk geval 23 november om 18:00 in de Little Devil te Tilburg. Voor alle andere shows mogen jullie onze Facebook pagina volgen.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?

Wij zijn een groep ervaren muzikanten en zullen alles in eigen beheer doen. En een nummer 1 hit? Dat zou betekenen dat we muziek aan het maken zijn waar we niet achter staan.

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Als we zeggen “moeten” dan zouden we precies doen waar wij niet voor staan. We proberen onze muzikale achtergronden samen te laten smelten tot een flinke dosis muziek die iedereen die van stevige muziek houdt aan zal spreken. Kom ons live zien en je begrijpt vanzelf waarom je ons in de gaten mag houden.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Tilburg heeft veel te bieden voor alle muzikale genres. Er is veel contact tussen diverse bands onderling en er is ook altijd wel iemand die de ander wil helpen om een stapje verder te komen. Tilburg rocks!

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Tilburg, keep on rocking! Wij zullen Tilburg blijven vertegenwoordigen met Strangers Among Bears. Tilburg, het broednest voor denderende muziek!

Strangers Among Bears treedt op zondag 23 november op in Little Devil van 18.00 uur tot 18.45 uur tijdens het verjaardagsfeest van 3voor12/Tilburg, ter ere van ons 10-jarig jubileum. Entree is gratis.