3voor12/Tilburg stelt voor: SIMOON

"Mijn voornaam leek mij een goede artiestennaam. Ik heet echt Simoon met 2 o’s en zonder een e."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: SIMOON.

HOE IS SIMOON ONTSTAAN?

Na het spelen in verschillende bands/acts merkte ik dat het tijd werd voor een solo project. Eerst durfde ik niet 100% solo te gaan en wilde ik een solo EP maken naast mijn bandje. Maar al snel zag ik in dat ik mijn eigen weg moest gaan en koos ervoor te breken met de band en onder mijn eigen naam als solo artiest verder te gaan.

HOE BEN JE OP DE NAAM VAN JE ACT GEKOMEN?

SIMOON leek mij een goede artiestennaam, ik had geen behoefte om iets anders te bedenken dan mijn eigen voornaam. Ik heet echt Simoon met 2 o’s en zonder een e, dat maakt mijn naam misschien net wat aparter of opvallender dan Simone.

HOE ZOU JE JE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Toegankelijke, dansbare electro-songs met een verhaal en attitude.

WAAR REPETEER JE?

Ik heb een zolder waar ik kan opnemen en repeteren. Ik heb aan beide kanten geen buren dus ik kan kan mijn volume lekker omhoog gooien, haha.

WAT HOOP JE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Veel en steeds grotere gigs, veel vette tracks maken en mensen laten genieten en dansen met hetgeen wat ik het liefste doe. Een eigen tour en op de grote festivals spelen lijkt me echt heerlijk om te doen!

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Oeh moeilijke keuze, maar ik kies denk ik toch voor een nummer 1 hit. In de elektronische muziekscene worden er vaak losse tracks uitgebracht of kleine EP’s, dus eerst een hitje knallen en daarna een platencontract lijkt me een goede volgorde.

WAT VIND JE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Goed! Ik denk dat er veel talent is in Tilburg op het gebied van muziek, of het nou muzikanten zijn, dj’s of toffe feestjes. Ik hou niet alles even goed bij, maar ik denk dat Tilburg en ook de rest van Brabant zeker op de kaart staan, door bijvoorbeeld de vele dance/EDM producers die hier vandaan komen.

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Er komen toffe samenwerkingen aan van mijn met producers uit Tilburg, maar bijvoorbeeld ook uit Portugal. Afgelopen zomer heb ik met producerduo Bonkers opgetreden op MTV Summer Sessions in Portugal. De videoclip voor onze track 'Keep Our Love Alive' komt momenteel al voorbij op MTV Portugal en hopelijk wordt de track snel gereleast, so stay tuned! Daarnaast ben ik met veel verschillende producers bezig en ben ik aan het experimenteren voor nieuwe songs; dat gaat van EDM tot grime/breakbeat, garage, drum and bass en electronic beats.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Kom zondag de 23e gezellig kijken, genieten en dansen bij de verschillende acts de hele dag door in hartje Tilburg! Het wordt een hele mooie dag met veel verschillende muzikale acts, echt voor ieder wat wils.