3voor12/Tilburg stelt voor: Fair Huxley

Ware aard ligt verscholen onder dansbare synths

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Fair Huxley.

HOE IS FAIR HUXLEY ONTSTAAN?

In 2011 kwamen Freek en ik (Karlijn) elkaar tegen terwijl we aan het werk waren op de Hogeschool voor de Journalistiek. Ik had muziek op staan die Freek interessant vond en zo raakten we aan de praat. Er was meteen een muzikale klik en we besloten later om samen eens wat te gaan klungelen met onze instrumenten. Dit ging een tijdje door totdat we besloten om synthesizers te pakken. Zo ontstond er een sound die we allebei wel interessant vonden. We hebben toen besloten om dit serieus te gaan nemen en zo werd Fair Huxley langzaam geboren, toen waren we nog met zijn tweeën. Daniël is later bij de band gekomen om ons te versterken.

HOE ZIJN JULLIE AAN JULLIE BANDNAAM GEKOMEN

Dat ligt denk ik voornamelijk aan onze interesse voor filosofie en de kijk van mensen op de wereld. Aan het begin hadden wij het vaak over boeken en verhalen over utopieën en dystopieën en zo kwamen we op een gegeven moment bij Aldous Huxley. Zijn visies vonden we boeiend en zijn naam (Huxley) vonden we in principe wel een gaaf woord. We raakten geobsedeerd met het woord Huxley en trokken het buiten zijn context. Waarom we er 'Fair' voor gezet hebben weet ik persoonlijk niet meer, maar er was vast een reden voor.

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Dansbaar en duister. Je kunt erop dansen, zeker als je de thema's en ondertonen vergeet, maar als je goed luistert kun je misschien de ware aard vinden en zien dat het wat dieper gaat dan dat.

WAAR REPETEREN JULLIE?

Momenteel in een klein kamertje in een huis in Oudenbosch. Maar in de toekomst verhuizen we qua vaste repetitieruimte wellicht naar Zuid-Limburg.

WAT HOPEN JULLIE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Gehoord worden door mensen en mensen inspireren en laten dansen. Over de hele wereld, als dat mag!

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Voornamelijk in onze repetitieruimte. We zijn momenteel druk bezig met onze nieuwe EP die zo spoedig mogelijk uitkomt. Daarna zullen we weer te aanschouwen zijn met een nieuwe live set.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?

Goede vraag. Bij een platencontract ligt het eraan hoe fijn het contract is en waar je aan verbonden zit. Bij een nummer 1 hit is het fijn dat iedereen je kent, maar nadelig is dat je dan bekend staat als “die ene band met dat ene hitje”…

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?

Omdat wij cool zijn. Nee, echt, houd ons in de gaten. We hebben binnenkort mooie dingetjes voor jullie.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Spannend! Er gebeurt veel in Tilburg, dat is interessant. Tilburg heeft een heel gaaf sfeertje qua muziek en kunst en dat hoor je terug in de muziek die er vandaan komt.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

We hopen jullie te zien op het verjaardagsfeestje van 3voor12/Tilburg en tot snel!