3voor12/Tilburg stelt voor: De Eerste De Beste

"We hopen dat koning Willem-Alexander ooit een EP van ons wil kopen. Dat lijkt ons wel wat."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: De Eerste De Beste.

HOE IS DE EERSTE DE BESTE ONTSTAAN?

De band is ontstaan in Oss, waar we oorspronkelijk vandaan komen. Zanger Joost en gitarist Dennis zijn neven, bassist Bart zat in de klas bij Joost. Ze kennen drummer Niek via een muziekevenement.

HOE ZIJN JULLIE AAN DEZE BANDNAAM GEKOMEN?

We wilden een bandnaam die niet gangbaar is. We hebben De Eerste De Beste verzonnen toen we in Tilburg West aan het fietsen waren. Onze naam leek ons leuk omdat je hem op verschillende manieren kan lezen. De eerste de beste is niet per se een positieve uitdrukking. Maar als je de naam los leest, dan krijgt hij een andere betekenis: 'de eerste' en 'de beste'.

WAAR REPETEREN JULLIE?

In 013, maar die oefenruimtes worden waarschijnlijk binnenkort gesloten. Dat is wel balen, want we hebben het daar echt naar ons zin. Zondagmiddag repeteren, bakje koffie, ouwehoeren met het personeel, knallen in de oefenruimte en onze katers uitzweten.

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Nederlandstalige indierock. Hier en daar dansbaar en psychedelisch. Onze muziek boeit en onze teksten roeren. Goede catchphrase, hè?

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Wij zijn binnenkort te aanschouwen in Cul de Sac en ook in een café in Sassenheim. Op dit moment zijn we nog druk bezig met optredens regelen.

WAT HOPEN JULLIE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Dat we een brede doelgroep aanspreken en dat er mensen overal in het land naar onze muziek luisteren. Ook hopen we dat koning Willem-Alexander ooit een EP van ons wil kopen. Dat lijkt ons wel wat. Misschien geven we hem wel korting. En daarna met hem op de foto.

WAT VIND JE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

De Tilburgse muziekscene is goed. Leuke bands. Ook worden er altijd leuke feestjes georganiseerd. Niks over te klagen dus.

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Mensen moeten ons in de gaten houden, omdat wij iets te melden hebben. We zingen in moedertaal en spelen een genre waarin dat niet gebruikelijk is. Daarnaast houden we van de kleuren paars en geel.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Hoi Tilburg, wij houden van je. Groetjes.