3voor12/Tilburg stelt voor: Cinta Soul

"Een nummer 1 hit is zo snel saai en daar moet je kutmuziek voor kunnen maken."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Cinta Soul.

HOE BEN JE EROP GEKOMEN OM TE BEGINNEN MET DRAAIEN?

Toen ik net 15 werd - ik ben nu 23 - ben ik begonnen met beats maken. Vrienden van mij waren daar ook altijd mee bezig en ik wilde altijd al iets met muziek doen. Toentertijd was het album Buitenwesten van Kubus zwaar de shit. Kubus veranderde mijn leven totaal wat beats betreft. Zijn show met Bang Bang was voor mij een magische LSD trip. Als een ware hiphopfreak ging ik zelf ook beats bakken achter mijn computer en na ongeveer 3 jaar vond ik mijn eigen producties wel goed genoeg voor het publiek. Ik ben toen gaan leren mixen via Tom Maas (Boef), ik speelde mijn eigen beats en die van andere producers zoals Flying Lotus, Madlib, Nosaj Thing, Shlohmo, Mike Slott, Hudson Mohawke, etcetera.

HOE BEN JE OP DE NAAM VAN JE ACT GEKOMEN?

In Indonesië liggen mijn roots. De naam Cinta Soul is afgeleid van Chinta, dat is Indisch voor liefde.

HOE ZOU JE JE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Mijn muziek is de future! Oftewel, futurebeats.

WAT HOOP JE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Ik wil overal ter wereld spelen! Dat wil ik bereiken. Ik wil heel veel bereiken eigenlijk... Australië staat sowieso al op de planning voor komend jaar.

BEN JE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Ik ben zeker ergens te aanschouwen, over de hele wereld toch!?

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Ik heb liever een platencontract. Een nummer 1 hit is zo snel saai en daar moet je kutmuziek voor kunnen maken en dat lijkt me zwaar vervelend...

WAT VIND JE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

De Tilburgse muziekscene is zeker tof. We hebben Tom Maas (Boef van Boef en de Gelogeerde Aap), Dr. Moon, Budakid, Ray Fields, Banganagangbangers. Dj Flamboyant, Dj Sueside, Ben Penn, Dj Tone, Garcon en nog een paar producers en dj's die lekker gaan. The Black Marble Selection is gewoon de beste band ooit. Ik ga niks zeggen over techno en deephouse.

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Mensen moeten lekker zelf weten of ze mij in de gaten willen houden of niet. Ik draai gewoon muziek die je niet zo snel hoort. Het enige wat ik wil, is gewoon muziek spelen die ik zelf leuk vind.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Het Tilburgse publiek,
IK HOU VAN JULLIE ALLEMAAL! Maar niet bang zijn voor nieuwe dingen, oké? Dat siert jullie voor geen meter.
Doei.