3voor12/Tilburg stelt voor: Budakid

"Het ultieme doel voor mij is een lach op iedereen zijn gezicht te toveren."

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: Budakid.

HOE BEN JE EROP GEKOMEN OM TE BEGINNEN MET DRAAIEN?

Al sinds mijn 15e levensjaar ben ik gefascineerd door de man achter het wiel. Bijna elk weekend bezocht ik met wat maten de nostalgische plek „de Morgenzon” in Zeeland. Het enige probleem dat ik had, was dat er in die tijd geen DJ was die de muziek draaide die ik zelf wilde horen. Toen ik eenmaal wat geld bij elkaar had gespaard, kocht ik een kleine mix controller waarmee het hele circus begon.

HOE BEN JE OP DE NAAM VAN JE ACT GEKOMEN?

Op een dag werd ik gevraagd om in een club te komen draaien, de Hi-lite in Schaijk. Dit leek me heel tof, maar ik schoot ook deels in de stress omdat ik geen naam had voor mijn dj-act. Wat me inspireert zijn hedendaagse momenten en de ruimte waarin ik leef. Zo had ik een klein Buddhabeeldje met hieromheen allemaal kinderen op mijn bureau staan dat ik van mijn oma had gekregen. Het kwartje viel direct: Budakid.

HOE ZOU JE JE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Mijn eigen muziek vind ik lastig in een genre te plaatsen, al voel ik me wel heel erg aangetrokken tot tech house en deephouse. Wel heeft alle muziek die ik produceer en draai een bepaald positief karakter in zich. Daarnaast vind ik dat muziek dansbaar en levendig moet zijn.

WAT HOOP JE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Oef, lastige vraag. Wat niet? Zou het eerlijk gezegd niet een, twee, drie durven te zeggen. Maar wat het ultieme doel voor mij is, is een lach op iedereen zijn gezicht te toveren.

BEN JE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Voor de komende tijd heb ik besloten weinig te gaan optreden. Dit omdat ik even de focus op mijn eigen producties wil leggen. Ook ben ik begonnen met een eigen „live” set zoals dat in de scene heet. Zo probeer ik het publiek te vermaken met alleen maar eigen werk.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?

Als ik ooit een nummer 1 hit scoor met de muziek die ik nu maak, lijkt me dat tof. Maar dat is niet de reden waarom ik mijn eigen muziek maak.

WAT VIND JE VAN DE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Rijk aan talent. Sinds mijn aankomst in het volkse Tilburg (2 jaar terug) merk ik een fors toenemende scene, vooral in de techno en deep-house. Dit inspireert zowel de DJ's, producers als de organisaties in Tilburg. Ook merk ik dat het een steeds commerciëlere doelgroep aantrekt, wat voor de organisaties wel goed is, maar voor de hele scene zijn ondergang kan betekenen. Naast de techno/house zijn er ook genoeg andere evenementen te bewonderen. Zo denk ik dat elk genre hier wel zijn plekje heeft gevonden.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Ben je bewust dat Tilburg een behoorlijk rijke muziek scene heeft en ben niet bang om ooit eens iets nieuws te checken!