3voor12/Tilburg stelt voor: BANGANAGANGBANGERS

Voor als je van goed los gaan houdt en kapotte kleren je niks uit maken.

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. In deze editie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ laten we je kennismaken met: BANGANAGANGBANGERS.

HOE ZIJN JULLIE EROP GEKOMEN OM TE BEGINNEN MET DRAAIEN?

Omdat er in Tilburg alleen maar herrie gedraaid werd toen we 15 waren...

HOE ZIJN JULLIE OP DE NAAM VAN JULLIE ACT GEKOMEN?

Door junglegeluiden kwamen we op bananen en in die tijd was ook de bangalist. Nou klinkt banganen niet. En omdat we met z'n vele zijn werd het een soort gangbang. Dit alles bij elkaar vormt BANGANAGANGBANGERS.

WAAR REPETEREN JULLIE?

We oefenen op de Trouwlaan in Tilburg, Sidney en Frank wonen daar. Op de een of andere manier hangt daar altijd een relaxte vibe en nodigen we vaak andere artiesten uit om bij ons hun ding te komen doen. Zo hebben we Sidneys kamer omgedoopt tot studio en staat op Frank zijn kamer de dj-set van Ernst. Soms lastig want die kamers zijn maar 8m2. Maar we hebben wel veel lol.

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Hard, opzwepend en energiek. We proberen door onze luchtige en humoristische benadering mensen muzikaal op te voeden. Mensen die ons volgen op social media, maar ons optreden nog nooit hebben gezien zouden nog wel eens (blij) verrast kunnen worden. Maar uiteindelijk krijgen we de meeste mensen op de een of andere manier altijd mee in onze vibe.

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

We zijn erg vaak te aanschouwenzelfs; voor onze complete agenda kan je www.facebook.com/banganagangbangers in de gaten houden. Om er toch eentje in Tilburg uit te lichten: op 5 december hebben we een nieuwe editie van ons eigen feestje ‘Bangana Invites’ in Studio.

WAT HOPEN JULLIE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Vanaf het moment dat we begonnen, zijn we bezig om onszelf als dj's én als act goed neer te zetten. We zijn ook al aardig vaak geboekt, als je kijkt hoe kort we eigenlijk pas bestaan. Dat willen we dus sowieso graag doorzetten, maar we willen ook laten zien dat we iets tofs doen met onze eigen muziek. We hopen ons zo dus te gaan profileren als het totaalplaatje. Daarnaast willen we als dj’s ook graag verder het land in en vaker richting de randstad. Ook het buitenland lijkt ons erg tof!

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Op dit moment houden we ons daar helemaal niet mee bezig, dus we kunnen hier geen gegrond antwoord op geven. Als de nummer 1 hit een gevolg is van een in onze ogen gezonde muzikale visie zouden we dat heel tof vinden. Een platencontract bij een team waar we net zoveel vertrouwen in hebben als in elkaar zou dan ook heel gaaf zijn.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Sinds dat we echt actief zijn in het brengen van muziek hebben we alleen al in Tilburg zelf ontzettend veel mensen leren kennen. Het is tof om te zien hoe snel netwerken gaat als het goed gaat met een act. Ze inspireren ons, en dan hebben we het niet alleen over de rappers en andere dj's/producers die we hebben leren kennen, maar ook over mannen als Milo van Buijtene (Draaimolen). Kwaliteit en passie zijn de twee woorden die in ons opkomen.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?

Als je van goed los gaan houdt, kapotte kleren je niks uit maken en je niks geeft om klapperhouse. BANGANAGANGBANGERS is een dodelijke cocktail van energie, bass en passie die de menigte met underground muziek los weet te krijgen

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Keibaand, verrekes, flink d'r langs af!