#Incu14: This Will Destroy You magisch mooi

Amerikaanse doomgazeband ontwapent Dudok

Elke Rietveld ,

Ze worden vaak bestempeld als een post-rock band, maar zelf noemen ze zich een combinatie tussen shoegaze en doom, 'doomgaze' dus. Live is het gewoonweg prachtig.

HET CONCERT

This Will Destroy You, Dudok, 19 september 2014

DE ACT

Volgend jaar kunnen ze hun tweede lustrum vieren, de mannen van This Will Destroy You. Maar voordat het zover is, hebben ze eerst nog even hun derde studioalbum uitgebracht, genaamd Another Language. Voor de mannen reden genoeg voor een nieuwe tour en dus ook een nieuw bezoek aan Incubate nadat ze eerder in 2010 er ook al stonden. 

HET NUMMER

Dustism, de eerste single van het nieuwe album. Het begint heerlijk dromerig, maar bouwt gestaag naar een feller geheel. Tussen al het sonische geweld blijft een mooie melodie intact. Gedurende de avond speelt de band sowieso veel nieuw materiaal, maar met nog maar drie dagen op de teller is dat ook niet zo verwonderlijk.

HET MOMENT

Het complete optreden van TWDY is een aaneenschakeling van momenten. Zwakke punten kent deze formatie niet. In een perfecte zaal als de Dudok komt de muziek van TWDY volledig tot haar recht. Het mag dan een grote zaal zijn, door de inrichting en de setting heeft het geheel toch wat intiems. Iedereen staat met gesloten ogen te genieten en laat zich met plezier 'destroyen'.

HET PUBLIEK

Klapt haar handen stuk na ieder nummer. Iedereen voelt zich op momenten een paar centimeter van de grond getild en op andere momenten staan we met z'n allen met beide benen op de grond en hard te headbangen. Na afloop raakt iedereen niet uitgepraten over al het prachtigs dat zojuist over de Dudok is heengestort.

HET OORDEEL

TWDY levert een prestatie af van wereldformaat en zal na afloop bij veel Incubaters hoog op de eindlijst staan.

DE FOTO