#Incu14: HORNSS geeft duivels optreden in Little Devil

Ouderwetse heavy metal valt in de smaak

Aäron van der Sanden ,

Samen met Black Wizard struint HORNSS de Europese podia en festivals af. Op de zondagmiddag van Incubate 2014 spelen de drie Amerikanen ook een kleine drie kwartier in Little Devil. En blijkt deze heavy metal uit San Francisco prima te pruimen.

HET CONCERT

HORNSS, Little Devil, zondag 21 september 2014.

DE ACT

Het trio stapt iets te laat het podium op om te beginnen aan hun Incubate-bijdrage. Problemen met de verlichting? Kan, maar ze zetten de lampen uiteindelijk toch niet aan. Al het licht komt van de beamer, die de silhouetten van de bandleden tussen de visuals op de achtergrond projecteert. Dit geeft een gaaf effect aan het optreden. Wanneer we de zwarte schaduwen inruilen voor de muzikanten in vlees en bloed, zien we vooral heel veel haar. Alsof Cousin Itt van de Addams Family voor het eerste een Marshall-versterker heeft aangezet en vervolgens compleet is ontspoord. Hij houdt alleen nog maar van heavy metal. Want dat is exact wat HORNSS speelt. Voor de afwisseling zeer aangenaam, na de vele black- en deathmetal van de laatste dagen. De gitaristen lijken wat betreft de zang stuivertje te wisselen, wat de show lekker dynamisch houdt.

HET NUMMER

De band speelt voornamelijk nummers van het album No Blood No Sympathy, het afgelopen jaar gereleased. De track Below the Root pakt de aanezigen direct bij de strot en laat niet meer los.

HET MOMENT

De mannen van HORNSS zijn niet vies van een glaasje Scotch single malt en dat steken ze ook niet onder stoelen of banken. Tijdens een langere stilte tussen de nummers door vraagt één van de zangers/gitaristen luidkeels om een glas whisky.

OOK OPMERKELIJK

Dat Black Wizard en HORNSS allebei op Incubate spelen is geen toeval. Ze hebben een gezamenlijke Europese tour georganiseerd. De Canadezen staan na HORNSS op het programma.

HET PUBLIEK

De zaal van Little Devil staat lekker vol met bebaard en langharig tuig. Ook lijkt de gemiddelde leeftijd hier iets hoger te liggen dan bij de meeste andere metalshows op Incubate 2014.

HET OORDEEL

Het was prima vertoeven, daar in dat kleine zaaltje. De 45 minuten waren binnen een wip om, says enough over het optreden van HORNSS.

DE FOTO

plaats hier je embed-code van de tweet