#Incu14: GGU:LL sluit metalwoensdag op waardige wijze af #Incu14: GGU:LL sluit metalwoensdag op waardige wijze af

Tilburgs doommetaltrots weet internationaal publiek te boeien

, Maarten de Waal

#Incu14: GGU:LL sluit metalwoensdag op waardige wijze af

Tilburgs doommetaltrots weet internationaal publiek te boeien

Maarten de Waal ,

Was de technisch hoogstaande, maar enigszins meanderende regenboogblackmetal van Krallice voor u wat aan de groenzoeterige kant, dan kunt u opgelucht ademhalen bij de immer degelijke zwarte doom van de sympathieke lokale metalhelden met een der vieste en lelijkste bandnamen uit de rijke metaalgeschiedenis. Café Extase zit op dit later uur nog goed vol, en hoewel wij om ons heen natuurlijk de nodige bekende gezichten aantreffen, zijn er ook enkele nieuwsgierige lieden van buiten het Tilburgse aan komen waaien. Een ook zij werden niet teleurgesteld.

HET CONCERT
GGU:LL, Extase, woensdag 17 september 2014

DE ACT
Loodzware, meeslepende doom met Schwarzmetallinvloeden. Een poging tot virtuositeit wordt nergens ondernomen; dit is veeleer een band die ernaar streeft elk akkoord als een mokerslag te laten aankomen, om de op hun benen tollende toeschouwers bij dreigend herstel van evenwicht weer een nieuwe dreun te verkopen. Incidentele versnellingen van tempo bereiken tegen deze achtergrond een maximaal effect. Bij dit soort muziek is het een grote uitdaging om de spanningsboog niet te laten verslappen, en precies deze kunde heeft GGU:LL in haar jarenlange bestaan gestaag geperfectioneerd. De zichtbare overtuiging waarmee een en ander wordt gebracht zal daar zeker ook het nodige toe bijdragen.

HET MOMENT
De heftige, door rookmachines ondersteunde finale van een der middelste composities was bijzonder goed geslaagd. De intensiteit was zo groot dat wij ten onrechte veronderstelden dat dit wel het einde van de set zou zijn.

HET PUBLIEK
Slaat het tafereel geboeid gade, hoewel sommige vermoeide festivalgangers de zaal vroegtijdig verlaten.

HET OORDEEL
GGU:LL wordt steeds beter. Ga zo door mannen!

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg