#Incu14: Fist City laat Incubate vallen

Canadese garagerockers van de aardbodem verdwenen

Freek Verhulst ,

"Ja, van mij mag je wel naar binnen, maar de band is er nog niet. Ik heb ook geen idee of ze nog komen, eigenlijk." Met die woorden wordt eenieder aan de ingang van het City Hotel begroet. Beneden treft men een volledig lege Stadskelder aan, waar de geluidsman en de barman wat over koetjes en kalfjes praten, en achterin een drumkit staat opgesteld die voorlopig onberoerd gaat blijven.

OOK OPMERKELIJK

"Tja, we proberen ze al twee uur te bellen, maar niemand neemt op. We hebben verder ook helemaal niks van ze gehoord. Dan is het graag of niet, hè." De geluidsman snapt er niks van. De band zou op dit moment al dik tien minuten bezig moeten zijn. Het gaat er niet meer van komen. "Als ze nou nog zouden moeten gaan soundchecken, redden ze het sowieso niet meer om op te gaan treden. Dus ik zou er maar niet meer op rekenen."

HET PUBLIEK

Evenals de band niet op komen dagen. Niet onlogisch, aangezien de eerdergenoemde opmerkingen aan de deur.

HET OORDEEL

Wat is het noodlot dat Fist City heeft getroffen? Joost mag het weten. Voor een band als Fist City lijkt het een mooie kans om op een festival als Incubate te spelen, die met beide handen dient te worden aangegrepen. Maar de band lijkt meer aan het hoofd te hebben. Het laatste wat de groep op zijn Facebook-kanaal - reeds op 6 september - liet weten, is veelzeggend: "Everything is a mess."